Ker se mi je nabralo nekaj kapitalističnega žolča, sem sklenil, da ga delim z vami.

Prvi tvrdkokurc podeljujem slovenski podružnici Helwetta-Packarda ali po domače HP. Zgodba je malo daljša, a vseeno zanimiva in naukapolna (danes mi grejo neologizmi zelo od rok). Za rojstni dan pred dvemi leti sem od prijateljev dobil HP tipkovnico. Eno tistih, z ekstra gumbi. Že ob prejemu sem ugotovil, da se bom moral za gonilnike, ki bodo gonili te ekstra gumbe, odpraviti na splet in pomagali so mi neki ruski računalničarji (resno, domena strani je bila .ru). To je delalo do letos, ko sem ob inštalaciji novega diska ugotovil, da Windows XP kar naenkrat Rusov ne marajo več in se gonilniki niso več hoteli goniti s tipkovnico. Kaj sedaj? No, bomo pa HP-jevce povprašali, navsezadnje je tipkovnica njihova.

Prvo elektronsko sporočilo sem poslal pred več kot mesecem dni (22. avgusta) in z referentom za spremljanje zadovoljstva strank (majkemi, tako piše pod nazivom) sva si v dveh dneh izmenjala sedem sporočil, v zadnjem mi je referent za spremljanje zadovoljstva strank obljubil (dobesedni navedek) – “Podatke bom posredoval v tujino. Tipkovnice načeloma ne potrebujejo gonilnikov, vendar predvidevam, da gre za model z dodatnimi tipkami z doatnimi funkcijami.”

Po več kot mesecu dni – ne bu, ne mu. Super. HP Slovenija, YOU SUCK.

Drugi tvrdokurc podeljujem Mercatorju oziroma njihovi prodajalki v Šiški. Danes sem namreč ob vprašanju, če mi lahko salamo in kruh zloži skupaj, prejel polminutno lekcijo (sem gledal na uro) o tem, kako ona tega ne dela, če je vrsta. Upam, da razumete štos (je zelo nesublimen). Konsekventno podeljujem tvrdkokurc tudi Interšparu, kjer prodajalke NE SMEJO delati sendvičev. Mercator in Interspar, YOU SUCK.

Priporočilo:

HP – Če gonilnikov ne najdete, potem mi to povejte. Vem, težko je, produkti se menjajo. Ne moti me, da ne morem uporabljati gumbov, ampak da “referent za spremljanje zadovoljstva strank” izpolni svoje poslanstvo in mi vsaj pove – “težka bo, boste preživeli?”

Mercator – Raje zlagaj kot razlagaj!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan