Dan se je začel dolgočasno. V petek se ponavadi nič ne dogaja (hint za vse organizatorje dogodkov) in tako sem zjutraj počasi hodil proti predstavnišku Helsinškega monitorja, kjer naj bi imela direktorica tiskovno konferenco. Prvič sem bil tam in moram reči, da me je presnetilo, v kakšni luknji so. Celo vrata, ki iz lokala vodijo v prvo nadstropje in prostore monitorja so bila zavarovana z napisom “Privat” in “Ni vstopa”. Hm. Ker se po zvonenju ni zgodilo nič, čeprav sem za vrati slišal šuštenje papirja, sem se odpravil na svojo alternativno lokacijo – Slovensko Karitas, kjer so imeli tiskovno konferenco o pomoči poplavljencev.

Majhna soba, trije predstavniki, na drugi strani malo več novinarjev. Dve kameri, poleg moje še RTV SLO, in nekaj novinark. Poslušamo. Odgovorni pojasnjujejo, koliko denarja so dali, kaj bodo še naredili in tako naprej. Snemam in čakam na konec uvoda. Novinarka RTV postavi vprašanje, odgovorni odgovorijo, novinarka vpraša še enkrat, potem pa se snemalcu utrga. Obrnem kamero in nastalo je tole… (se opravičujem za oglas, ko se zadeva začne nalagati, pritisnite F5 in bo oglas izginil)

S pametnimi snemalci sem se v svoji RTV SLO karieri srečal večkrat, tokrat sem bil samo “nemi” opazovalec. Sicer se zavedam, da kader zaradi politične scene z RTV odhaja, vseeno pa ne razumem njegovega obnašanja. Res ne. Mogoče mi kdo lahko stvar razloži?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan