+++prispevek za tiskano Blogorolo+++

Slovenski mediji pod to vlado izgubljajo nedolžnost. Ne vem, mogoče so jo izgubili že prej, pa so to zelo dobro skrivali. No, tega, kar se dogaja sedaj, ni mogoče več prikriti. Ne zato, ker bi bilo tako odmevno, ampak ker je tako prozorno. In bizarno.

Vlada sedaj zastopa določene neimenovane podpisnike novinarske peticije proti cenzuri, saj naj bi oni podpisali neki čisto drugi dokument, kot je bil potem pod imenom Peticija proti cenzuri objavljen in poslan na več naslovov. Poglejmo časovnico:

  • 10. september 2007 – nastanek peticije
  • 22. september 2007 – peticijo razpošljejo na naslove v tujini
  • 17. oktobra 2007 – nastane spletna stran Peticije zoper cenzuro
  • 23. november 2007 – Tiskovni predstavnik vlade obvesti slovensko tiskovno agencijo, da so ga TAKOJ po podpisu peticije nekateri novinarji obvestili, da take peticije niso podpisali in da so z njimi manipulirali.

Samo tole bom rekel – še dobro, da imamo v tej državi tako resne novinarje, da rabijo več kot mesec dni, da tiskovnega predstavnika vlade (?!) obvestijo o manipulaciji pri podpisovanju peticije. Oziroma da taisti tiskovni predstavnik porabi več kot mesec dni, da o tem obvesti javnost, čeprav naj bi bila prav peticija kriva za inflacijo, vladno krizo in zadnjih pet naravnih nesreč v tej državi. 

Madež te izgube nedolžnosti bo res težko sprati.

+++prispevek za tiskano Blogorolo+++

Pa še citat iz poziva uredništva Blogorole:

Izguba nedolžnosti je tisti nepovratni trenutek, v katerem odkrijemo nov delček sebe in od takrat živimo, morda sprijaznjeni ali pa ne, z njim naprej.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan