Amaterski Magnifico…

04.12.2007JavnoOsebno

Picture 246V službi sem včeraj pospravljal petkove časopise in našel Vikend Magazin. Ko sem ga odprl, je ven padel najnovejši cd Magnifica, Grande Finale. Spomnil sem se bednega prispevka na Delo.si in sklenil, da si cd preposlušam.

Magnifica imam rad, navsezadnje me je on pred dvemi leti na Rumeni noči najbolj navdušil. Vseeno pa je produkcija okrog tega cdja amaterska, kot bi šlo za band iz Lukovice…


CD vtaknem v svojo Toshibo in odpre se mi okno z možnostmi. Izberem "Play in Winamp", CD pa to interpretira kot "Crash Winamp". Dvakrat, trikrat. Popustim in izberem "Play in Windows media player". Vista me obvesti, da "Windows cannot access the specified device, path or file. You may not have the appropriate permissions to access the item". Ko zamrmram "Ne seri mi klamf" in še enkrat zaženem WMP, se še ta obesi, hkrati pa v ozadju začne glasbo predvajati že prej sesuti Winamp.

Ok…samo da dela.

Spomnem se, da so dobri ljudje govorili o neki posebni kodi, s katero si lahko na spletni strani Magnifica ogledaš "dodatne vsebine". Nikjer ne piše, kje dobiš kodo, najdem jo na cdju. Opravim registracijo in dobim takle mail…

 

magnifico

Lepo, da sem zvedel vse o arihovih strežnikih in o nekem embeddanem htmlju, ki ne dela…ampak prosim…tako se ne dela. Sploh pa se v program za registracijo napiše nek Name, namesto da piše (unknown sender). Odprem stran in le-ta me takoj posili z ActiveX vsebinami. Ne vem zakaj, drugače s flash vtičniki nimam težav. Po inštalaciji umre Firefox. Dobro, bomo poskusili z Internet Explorerjem. Umre Explorer.

Po ponovljeni vaji s Firefoxom odprem vsebine. Narejene so tako amatersko, kot da bi jih delal tisti band iz Lukovice, potem ko bi se preusmeril v snemanje kratkih filmčkov. Majhna resolucija, velik črn rob okrog posnetka, nizek raster…

film

Na spletnem mestu si lahko ogledamo tudi štiri njegove videospote, ne razumem pa, zakaj se mora ta del odpreti v popupu in z URLjem arih.tv.

Vse skupaj tako izpade zares amatersko, hkrati pa ne razumem, kaj je bilo Magnificu tega treba.

 

11 komentarjev na “Amaterski Magnifico…

 1. Domen

  Sem že večkrat povedal…Vista je zame najboljši OS, ki je prišel iz Redmonda. Vse dela, sistem je stabilen in nimam pripomb.

  Tudi meni Magnificov CD dela, saj ga poslušam, vseeno pa ni šlo brez problemov, ki jih ne bi smelo biti. Od CDja pričakujem, da ga vtaknem v player in da igra brez problemov.

   
 2. chef

  Vista je največji možen kurac kar sem jih kdaj videl! Morda je sistem stabilen (ne vem pa, zakaj se mi vsakič znova, ko dam leptop hibernirat, razštela resolucija), ampak tistih prekletih otroških aplikacij sem imel po desetih minutah uporabe poln kurac!

  Grem nazaj na XP, ki so mi tudi Magnificov cede zašpilali tako kot se zareče.

  Meni eno figo pomaga, da je sistem stabilen (to bi moral biti po difoltu in ne vem, zakaj se vsi čudimo, če nekaj dejansko deluje), če pa popizdim vsakič, ko vidim, da me ima Bill Gates še za večjega kretena kot sem v resnici.

  Razpizden sem ko šus.

   
 3. Sašo Papp

  Mmm… škoda, ker nisem vedel, da Magnifico, ki se važi, da dobi v tujini za špil tudi 20.000 EUR, daje svoj nov CD brezplačno v cajtnge. Zanimivo. Še en dokaz več, da je šel biznis s CD platami u moški spolni ud. Torej, če prav štekam, je CD tudi pri njem samo še način promoviranja zato, da bi potem kasiral na koncertih. Torej ni popolnoma nič narobe, če si ga zdownloadam, ne?

  Aja, glede Viste pa … MAC OSX je zakon 🙂 Pa baje tut Vista najhitreje in naboljše laufa na Jabolkih haha.

   
 4. markopigac

  Domen, po plato sem si šel takoj zjutraj ko so odprli supermarket v moji bližini. Nisem je še ftaknil v comp, ker nima smisla. Razočaranje je “embalaža” in sama glasba. Magnifico nam je prodal to, kar že itak mamo zdownloadano. Blah. Žal.

   
 5. Urbanapodgana

  se ti je mogoče uspelo registrirati na Arih.tv? 5 x sem poskusila vpisati svoje podatke (in to zelo točno in natančno, prosim), pa mi vsakič piše Registracija ni uspela. Res? Zakaj pa?

   
 6. Domen

  Pojma nimam, sam pa nisem poskusil. Živčen ratam ob straneh, kjer se moraš za meaningless content registrirati s številko čevljev, rojstnim dnevom in ne vem še čem vsem.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.