Dokaz, da je RTV v totalni pi**i #2

14.12.2007Javno

Rojen sem v Celju, kjer sem končal osnovno šolo in Gimnazijo. Še kot študent elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani sem začel delati na takratni TV Ljubljana, kasneje TV Slovenija, v Dnevno informativnem programu kot novinar in voditelj različnih dnevno informativnih in aktualnih oddaj.

Dokaz #1

 

12 komentarjev na “Dokaz, da je RTV v totalni pi**i #2

 1. Jernej

  strinjam se z obema in nobenim hkrati…

  Redki diplomanti FDV-novinarstvo (in sorodno) in redki naravoslovci so dobri novinarji. V povprečju je pa situacija bolj taka, da eni mislijo da so novinarji, posledično obvladajo vse in mešajo zrak. Drugi pa nimajo pojma o novinarstvu ampak vsaj poznajo stvari o katerih pišejo.

  Rezultat je v obeh primerih nekaj neprebavljivega, zaradi nepoznavanja tematike ali pa nepismenosti. Vse skupaj je zgrešeno že v osnovi… novinarstvo bi moral bit podiplomski al pa vsaj vzporedni študij.

   
 2. Okapi

  Ja, novinar je lahko vsak. In najboljsi novinarji so tisti, ki FSPN-ja niso videli niti od dalec (kar bi se brez dvoma dalo tudi empiricno dokazati s seznamom najboljsih desetih slovenskih novinarjev).

  O.

   
 3. Okapi

  Nobenih konkretnih. Ampak sem skoraj preprican, da ce bi naredil lestvico (pa ne samo jaz, verjetno tudi ti in vecina drugih) in potem ugotavljal izobrazbo tistih na njej, bi se izkazalo, da vecinoma niso diplomirani novinarji.

  O.

   
 4. chef

  Ja, danes je res lahko že vsak novinar (seveda je pa večina slabih).

  Še najmanj pomembno je, da dokonča faks in si pridobi naziv univ. dipl. novinar. Novinarstva se menda ne moreš kar naučiti, tako kot poštevanke!

  Takih neumnosti, kot jih pišejo novinarji, pa ne moremo prebrati praktično nikjer. To je zato, ker nimajo pojma o ničemer, razen o novinarstvu. Potem pa univ. dipl. novinar piše o zdravstvu.

   
 5. chef

  O zdravstvu bi moral pisati zdravnik, ki je vpisal podiplomski študij novinarstva 😛

  Jasno, prej bi ga pobralo, kot bi tole spacal, ampak povedat hočem, da je zelo težko biti dober novinar, ker se moraš dejansko spoznati na vse. In ker tega ne zna nihče, je seveda potrebno blefirat. Strinjam se, da je za obvladanje blefa najprimernejša FDV diploma.

  Zakaj bi bil elektrotehnik za urednika dnevno-informativnega programa že po difoltu manj primeren od, denimo, apatičnega, lenega in pišmevuharskega diplomanta FDV, mi pa še vedno ni jasno. Oziroma, to še ne dokazuje, da je RTV v pizdi. OK, je v pizdi, ampak zaradi drugih stvari.

   
 6. Domen

  Chef, poglej – RTV je sploh tipičen primer take prakse – na mesta voditeljev in novinarjev se jemlje voditelje in novinarje, ne pa neke študente elektrotehnike, ki so noter bržkone prišli po vezah in poznanstvih.

  Namesto, da bi RTV zaposlovala in dajala možnost študentom novinarstva (namesto študentom elektrotehnike) in si tako ustvarjala potencialni kader, se tam jemlje “kr ene”. Teza o izobraženosti študentov je tukaj irelevantna, ker imaš butaste elektrotehnike in butaste novinarske študente…

  Študenti novinarstva tako ostanejo brez kakršnekoli možnosti delovanja v “fohu” za katerega so navsezadnje študirali, na drugi strani pa ljudje mislijo, zaradi politike zaposlovanja, da je novinar lahko vsak.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.