DSC00183Tole je baje zadnja moda v slovenskem popkulturnem prostoru. Jelenčki, ki se svetijo oziroma utripajo. Prvega sem videl pri neki trgovini v Stari Ljubljani, drugega na poti okrog Golovca (slika levo), med drugim pa je tudi sodelavka v službi zagnala celo paniko, saj je hotela enega kupiti za svojega očeta, pa mu, si morate misliti, eden od rogov ni svetil. 

Sicer razumem logiko, ki stoji za fanatizmom božično-novoletnega obdobja, vseeno pa je zanimivo, kako se po moji teoriji zloraba fetišev povezuje z dvigovanjem bruto domačega proizvoda. Mogoče bo imel kolega Uroš kaj za pripomniti, vseeno pa sem mnenja, da je z dvigovanjem povezana tudi potrata. The more, the merrier očitno velja bolj kot kadarkoli poprej. 

Po slovenskemu delu blogosfere je zaslediti tudi več prispevkov o skoraj obveznem obdarovanju v tem času leta, mnenja pa se raztezajo med klasičnim "darila so nujna" do še bolj klasičnih "all you need is love". Resnica je po moje nekje vmes, že več let pa poudarjam funkcionalni vidik obdarovanja in manj vidik presenečenja. Funkcionalnost pa ni obvezna.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan