MTV Adria – kaj, če Britney Spears umre?

05.01.2008Javno

Pred leti sem se odzval na zaposlitveni oglas televizijske postaje MTV Adria. Iskali so novinarja za delo v spletni redakciji, poleg klasičnega Curriculum vitae pa so zahtevali še oceno spletnega mesta MTV Adria, predlagane izboljšave in tri spletna mesta, ki so ti pri srcu.

To je bil dosedaj moj prvi in zadnji razgovor za kakršnokoli delo, na katerem sta sedela več kot dva človeka. Tukaj jih je bila polna soba, dva od njih pa nista govorila slovensko. Go figure…

Nekaj predlogov izboljšav:

1. Predolgi URL naslovi

2. Slabi prevodi v slovenščino

3. Resolucija strani ni 1024*768

4. Spletna stran ni v skladu z W3C standardi

5. Na podstraneh se pojavljajo napake (error 0503026-1853)

6. Tip pisave je nekoliko neberljiv (za spletne strani se ponavadi uporabljajo sans serifni tipi pisave)

7. Prednastavljen jezik ni slovenščina

8. Zelo slabe fotografije (kvaliteta preveč raznolika)

9. Vidi se, da so besedila prekopirana direktno iz Word urejevalnika besedil

Potem, ko so me izprašali o zadevah, ki sem jih že tako ali tako napisal v CV, so me vprašali, če bi bil lahko v uredništvu prisoten osem ur. Takrat se mi je zdelo to nepojmljivo, sploh, ker sem si pod delovno mesto urednika spletnega mesta predstavljal nekaj, kar lahko delaš tudi od doma. Jebovas, saj gre za splet! Poleg tega pa spletna stran MTV Adria, poglejmo resnici v oči, ni ravno Dnevnik. Se pravi, da se ne spreminja vsakih pet minut. Vseeno jih je moj odgovor presenetil in vodja je užaljeno odvrnil: “Veš, kaj če se recimo zgodi da…Britney Spears umre! Mi moramo imeti to takoj gor in te ne moremo čakati, da boš ti prišel iz faksa oziroma do računalnika!”

Službe nisem dobil, niti mi niso poslali pošte, da je razpis zaključen, sem se pa na njih spomnil ob tejle novici z njihovega portala. Bodite pozorni na začetek… res so ažurni.

 

6 komentarjev na “MTV Adria – kaj, če Britney Spears umre?

  1. Centrifuzija

    A je bil včerajšnji včeraj ali današnji včeraj ali kdaj? Nič mi ni jasno, kdaj je Britni doživljala nove drame. A ni tako, da morajo novice imeti datum? A ni tako, da na netu ne uporabljamo časovnih oznak, kot so danes, jutri, včeraj, ker je zadeva objavljena tako včeraj, kot danes in jutri, bralca pa taki zapisi zavajajo in so nejasni? Ne vem, če je zgornja Mojca avtorica tele novice ali kdo druk, ampak novice se takole ne dela. To sem pa prepričana.

     
  2. urbanapodgana

    Mene so povabili na razgovor za producentko programa. Ful je bilo skrivnostno, lutala sem po hotelu Domina in na koncu našla sobo v kateri so sedeli trije hudobni Nemci in ena prestrašena tajnica. Spraševal so me vse živo, s kakšnimi budgeti sem delala, s kom sem delala, vse živo, na koncu so me vprašali kaj se mi zdi, da zna biti ovira pri delu na MTV Idrija, pa sem rekla, da naši muzičarji nimajo keša za spote, tko da ne bo kaj dosti domače produkcije. En pegast šef je skor znoru … to pa ne, nimam prou podcenjujem domačo glasbeno produkcijo. Modeli so me praktično ven vrgli. Je že bolje tako.

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.