Pred leti sem se odzval na zaposlitveni oglas televizijske postaje MTV Adria. Iskali so novinarja za delo v spletni redakciji, poleg klasičnega Curriculum vitae pa so zahtevali še oceno spletnega mesta MTV Adria, predlagane izboljšave in tri spletna mesta, ki so ti pri srcu.

To je bil dosedaj moj prvi in zadnji razgovor za kakršnokoli delo, na katerem sta sedela več kot dva človeka. Tukaj jih je bila polna soba, dva od njih pa nista govorila slovensko. Go figure…

Nekaj predlogov izboljšav:

1. Predolgi URL naslovi

2. Slabi prevodi v slovenščino

3. Resolucija strani ni 1024*768

4. Spletna stran ni v skladu z W3C standardi

5. Na podstraneh se pojavljajo napake (error 0503026-1853)

6. Tip pisave je nekoliko neberljiv (za spletne strani se ponavadi uporabljajo sans serifni tipi pisave)

7. Prednastavljen jezik ni slovenščina

8. Zelo slabe fotografije (kvaliteta preveč raznolika)

9. Vidi se, da so besedila prekopirana direktno iz Word urejevalnika besedil

Potem, ko so me izprašali o zadevah, ki sem jih že tako ali tako napisal v CV, so me vprašali, če bi bil lahko v uredništvu prisoten osem ur. Takrat se mi je zdelo to nepojmljivo, sploh, ker sem si pod delovno mesto urednika spletnega mesta predstavljal nekaj, kar lahko delaš tudi od doma. Jebovas, saj gre za splet! Poleg tega pa spletna stran MTV Adria, poglejmo resnici v oči, ni ravno Dnevnik. Se pravi, da se ne spreminja vsakih pet minut. Vseeno jih je moj odgovor presenetil in vodja je užaljeno odvrnil: “Veš, kaj če se recimo zgodi da…Britney Spears umre! Mi moramo imeti to takoj gor in te ne moremo čakati, da boš ti prišel iz faksa oziroma do računalnika!”

Službe nisem dobil, niti mi niso poslali pošte, da je razpis zaključen, sem se pa na njih spomnil ob tejle novici z njihovega portala. Bodite pozorni na začetek… res so ažurni.