Mislim, da se po volitvah naslednje leto vsaj enemu ministru ni potrebno bati za službo. Če bosta le POP TV ali pa nacionalka imeli dovolj jajc za povabilo. Govorim namreč o našemu aktualnemu ministru za obrambo, Karlu Erjavcu. Človek je naraven medijski genij!

Erjavec je še pojasnil, da kot predsednik DeSUS podpira ukrepe vlade in dodal, da “če bo potrebno ta sredstva najti, bodite prepričani, da jih bo predsednik DeSUS našel”. Vir

Že samo tale stavek zveni kot idealen tagline za hollywoodski film. Doctor E. Ryawec in search of the sixty millions that are needed for the king and country.

Scene bi vključevale E.Ryawcev tek po džungli, pretepanje zlobnih nepridipravov, ki so mu vzeli denar, ki bi jih pospremil s kriki “Kje je denah! Phasica, povej, kam si dal shedstva za inkhubatohje!!” in seveda vožnja z oklepnimi vozili, kjer bi E. Ryawec svoje sodelavce posvaril “Pozoh! Zdaj bo malo hukalo!” tik preden bi z vozilom preskočil severno triglavsko steno.

Ponujam osnutek scenarija (highlights):

Scena 1:
Dr. E. Ryawec sedi pred svojo kolibo v Kočevskem rogu in si urezuje piščal (mrmrajoče): “Hmal` `om mel` tako k` un phed hadiotelevizijo.

(zvok helikopterja v daljavi, E. Ryawec usmeri pogled, kamera spremlja helikopter do pristanka, iz njega skoči E. Ryawcev kolega, dr. Yahn Shaa in kamera počasi spremlja njegove korake do E. Ryawca.)

Dr. E. Ryawec (zamolklo): Phed vami se pa hes ne mohm skhit! Pa sem heku Mahici, naj vam heče, da sem šel na mohje!

Dr. Yahn Shaa (naveličano): E. Ryawec, sej vajš, da slabu plavaš, tle je pa polnu materiala za pišuke!

Dr. E. Ryawec
(razburjen, pogleda piščal in jo vrže na tla): Phoklete fhule! Te bodo moja smht!

Dr. Yahn Shaa
(naveličano): E. Ryawec, država te nuca. Vajš, mi b` zdele krvavu nucal` ene maljončke! In ti s` tak člouk, k vaj, kej se ti maljončki najdejo! V zameno ti bom plačov logopeda! Dosmrtno!

Dr. E. Ryawec (navdušeno): Najdu jih bom! Vse za dhzavljane, dhzavo in hedukcijo inflacije!

Scena 2:

Dr. E. Ryawec
(sedi v patrii, napeto gleda čez vetrobransko steklo): Za kosilo sem mel` dhugi meni, khompir in khvavice, zdej se mohm dokazat! Dhzte se, mal bo hukal!

(odvije se akcijska sekvenca, v kateri E. Ryawec preskoči triglavsko severno steno, pristane pri sedmerih jezerih in prvič ugleda svojega arch-enemyja, ruskega magnata Zjankovicha, ki preko svojega PDA-ja ravno pošilja sporočilo)

Dr. E. Ryawec
(skoči iz vozila, vpijoč): Kaj pišeš, kuhba huska!?! Ti si khivec za vse to zlo!

ZJankovich (pritisne SEND in se obrne): Rjavnokar sjem dvjignu cjene šje zja djeset prjocentov! Vsje tvjoje gjonjenje sjtjemlje džjipom je bljo zjamjan! Zdjej bjoš rjabu sjedemdjeset mljonjov!

Dr. E. Ryawec (pade na kolena, pogled uprt v nebo): Phooookleeeetoooooooo!!!!!!

Scena 3:

Dr. E. Ryawec (v vladni palači, poroča pred dr. Yahn Shao): Vse je spet nohmalno, khvavice so spet po thi evhe, khuh je poceni, tudi ta čhn, vse je v najlepšem hedu!

Dr. Yahn Shaa (naveličano): Dobru s` opravul, dr. E. Ryawec!

Dr. E. Ryawec (zavzeto): Pa logoped? Boste dhžali obljubo?

Dr. Yahn Shaa (naveličano): Ne.

Dr. E. Ryawec (pade na kolena, pogled uprt v nebo): Phooookleeeetoooooooo!!!!!!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan