.flickr-photo { border: solid 2px #000000; } .flickr-yourcomment { } .flickr-frame { text-align: left; padding: 3px; } .flickr-caption { font-size: 0.8em; margin-top: 0px; }

Za Within Temptation sem prvič slišal leta 2000, ko sem v Tolminu sedel v Mobilatorij kontejnerju in se na vse pretege dolgočasil. In poslušal glasbo. Takrat mi je prav prišla zbirka prijatelja Martina, v kateri so se znašli tudi albumi nizozemske skupine Within Temptation.

Zveneli so mi tako, kot bi bili bratranci/sestrične od skupine Nightwish, ki sem jo imel takrat za “boljšo” polovico familije, odkar pa so Finci zamenjali glavno pevko, se mi zdi, da so jih Nizozemci prehiteli po desni in sedaj sedijo na vrhu mojega izbora “bejba-metal” bendov.

V Mediaparku sem bil (logično) prvič in če sem pričakoval majhno, nabasano klet, se je Cvetličarna izkazala za dokaj veliko, nenabasano klet. Z Bajo sva iz zadnjega, rahlo dvignjenega dela dvorane lahko v miru (heh) uživala v koncertu, pohvaliti pa je treba tudi občinstvo, ki se je obnašalo dokaj civilizirano in je z bandom zelo dobro sodelovalo. Playliste niti slučajno ne spomnim, so pa zaigrali vse od zadnje plate do prvih komadov, vključno z Ice Queen in Mother Earth. We're going!

Čeprav si je eden od kitaristov zlomil prst in je bilo tako na odru samo pet članov skupine, je skupina delovala uigrano in se mi ni zdelo, da bi bil koncert zaradi tega kaj slabši oziroma da bi bili za kaj prikrajšani. In z najinega stojišča se je vse slišalo dokaj kul, ne prenaglas in ne preveč zadušeno. Najbolj so me pa fascinirali ljudje v občinstvu, ki so koncert snemali na svoje telefone/fotoaparate. Bo kaj od tega prišlo na YouTube? Ali to ljudje držijo na svojih telefonih in po parih dnevih zbrišejo? Pa še to – koncertov se (vsaj s trotelzihercami) ne fotka s flešem. Ker v najboljšem primeru dobiš zelo detajlirano sliko ljudi, ki mahajo pred tabo (neka bejba je najprej posnela deset takih slik, potem pa očitno ugotovila, da je bolje, če bo snemala film).

Predskupina so bili slovenski metalci “Forgotten Eden” (meni je stran delovala samo v IE). Samo to bom rekel: Not my cup of tea. Niso bili slabi, da bi se pa zaradi njih z odra metal pa tudi ne.

Mogoče me je najbolj zmotilo čakanje. Koncert je bil napovedan za ob 20:00, predskupina je prišla na oder ob 20:30, igrala do 21:00, potem pa do 21:30 ni bilo ne duha ne sluha o Within Temptation. Ampak dobro, jim je oproščeno, ker je bil vsaj zame koncert odličen. In s strani izvajalcev, ki so se na koncu celo vrgli med občinstvo (drugič moram nujno vzet fotoaparat sabo), in s strani občinstva. Gimme more!

Fast facts:
Cena karte: 25,50 evrov
Dolžina koncerta: pb. 2 uri
Ocena: 5/5

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan