Raziskava: E-zdravstvo v Sloveniji nad povprečjem EU
Evropska komisija je objavila vseevropsko raziskavo o uporabi elektronskih storitev v zdravstvu (e-zdravstvo), ki je pokazala, da 87 % evropskih splošnih zdravnikov uporablja računalnik, od katerih jih 48 % uporablja širokopasovno povezavo.

E-peticije v Veliki Britaniji uporablja že deset odstotkov državljanov

Spletne peticije v Veliki Britaniji so zelo priljubljene, saj je možnost podpisa elektronske peticije na strani britanskega premiera izkoristilo že več kot sedem milijonov Britancev, obetajo pa se politične spremembe, ki bi lahko utrdile vlogo elektronskih peticij.

Britanci z e-demokracijo nad lokalno politično apatijo
Britanska krajevna skupnost v valežanski pokrajini bo skušala s pomočjo novih tehnologij in e-participatornih orodij, kot je e-peticija, spodbuditi sodelovanje ljudi v lokalnih političnih procesih.

Sodišče: Glasovalne stroje Sequoia morajo pregledali neodvisni strokovnjaki
Sodnik je v primeru glasovalnih strojev proizvajalca Sequoia, ki so nepravilno šteli glasove v letošnjem glasovanju za predsednika ZDA v New Jerseyju, odločil, da morajo stroje pregledati neodvisni strokovnjaki, čemur se je podjetje dolgo časa upiralo.

Izrael: Še ena zaporna kazen zaradi uporabe omrežja Facebook
Izraelskega vojaka, ki je spletnem portalu Facebook objavil fotografije izraelske vojaške opreme, so aretirali in obsodili na 19 dni ječe. Vojak je pripadnik obveščevalne enote izraelske vojske.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan