Torej…na poti v parlament sem hotel kupiti zadnjo številko Monitorja, v katerem sem objavil dva članka. Daljšega o socialnih omrežjih v Sloveniji in po svetu ter krajšega, v katerem sem recenziral vtičnik Zemanta. Ker po pravilu v denarnici nisem imel niti centa, sem se odločil, da revijo kupim po obisku parlamenta. Ob prihodu iz parlamenta pa sem ugotovil, da denarnice ni in da je z njo vred uspešno izginila tudi moja pravna identiteta, saj sem ostal brez vseh dokumentov. Objavljam nasvete za podobne sotrpine:

1. Brez panike. Izgubljena denarnica še ne pomeni, da se na vaš račun masti nigerijska mafija, temveč obstaja zelo velika možnost, da jo je nekdo našel, pobral tistih par fičnikov in dokumente vrnil na policijo oziroma drugim javnim delavcem.

2. Nujno morate preklicati bančno kartico, številka za preklic je ponavadi zapisana na kartici sami (kar ne pomaga dosti, če si številke predhodno ne shranite v vaš telefon). Zanimivo dejstvo – če kartico najdete do konca delavnika, pa ste jo pred tem že preklicali po telefonu ali osebno, jo lahko brezplačno odblokirate.

3. Poleg kartice sem imel v denarnici še zdravstveno kartico in osebno izkaznico. Prvo prekličete na Miklošičevi oziroma izpostavi ZZZS-ja, osebno izkaznico prekličete na izpostavi javne uprave.  Sam sem uspešno preklical samo zdravstveno izkaznico, za osebno se mi ni dalo iti do izpostave na Viču.

4. Danes dopoldne me pokliče neznana številka. Klicala je Andreja, bivša sošolka iz osnovne šole. “Živjo, a kaj pogrešaš?” me je vprašala in pojasnila, da so mojo denarnico našli na avtobusu LPP-ja in da jo lahko dvignem na Celovški 160. Po pregledu sem ugotovil, da je vse na svojem mestu, da mi torej še vedno ostane “delujoča” osebna izkaznica, za ostale dokumente pa “restavracija” žal ni mogoča. Nasvet: Če vašo denarnico najdejo na avtobusu, v njej pa so osebni dokumenti, vam jo bodo v nekaj dnevih poslali na dom. Kul.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan