Moldavija je država, ki meji na Romunijo in Ukrajino. V Moldaviji se nahaja agencija s kurbami, “Molesco” (Moldavian Escorts), ki je na svoji spletni strani objavilo novico o novi kurbi, Nini. Nina je po podatkih kurbirske agencije stara 24 let, govori rusko in angleško, visoka pa je 173 cm.

Potem pa k zadevi pristopi vodilna televizijska postaja v Sloveniji, ČarliTV. Ki se je že v preteklosti izkazala z visoko mero preiskovalnega novinarstva in ki je s prispevkom, v katerem je razkrila, da je Nina v bistvu Nina Osenar, voditeljica oddaje Big Brother, uspešna manekenka, pevka in misica in da Sloveniji grozi vesoljni potop.

ČarliTV o zadevi naredi dva prispevka.

NINO OSENAR lahko poseksate že za 300 evrov!

Primer OSENARJEVE raziskujemo naprej!

 

V obeh prispevkih se vidi beda slovenskega novinarstva, ki je tako lačno vsebin, da bo pograbilo vsako, še tako gnilo in nelogično, zadevo. Analiza prvega prispevka pokaže, da je avtorica sveto prepričana v konstrukt, da je v Moldaviji naprodaj Nina Osenar. “Dekle se rado prodaja, razdaja, po drugi strani pa ščiti svojo nedolžno dekliško stran obraza,” v offu govori novinarka.

Prispevek pa ima tudi nekaj komičnih momentov. V prvi minuti lahko vidimo, kako novinarka piše elektronsko sporočilo agenciji in kar nekaj časa porabi zato, da prav napiše angleško besedo inquiry. Zanimivo je tudi, da pri opisovanju Molesca novinarka uporablja pogojnik, ko pravi: “Agencija Molesco NAJ bi bila vodilna agencija v Moldaviji,” medtem ko pri povezovanju modela Nina in Nine Osenar ne pušča dvoma. Ona je kurba!

Šele v tretji minuti prispevka novinarka pokliče Nino Osenar, da bi jo povprašala, kaj si ona o tej zadevi misli. Nina sicer odreagira na novinarkino predstavitev in se noče pogovarjati, medtem ko se pogovor snema (ne vem zakaj), kasneje pa novinarka njen Ne komentiram interpretira kot izogibanje in pometanje pod predprogo.

Dan zatem Čarli posname še en prispevek, v naslovu pa tokrat stoji Primer Osenarjeve, čeprav Nina že do začetka s tem nima nobene veze. Slog je tokrat bolj apologeten, čeprav je začetek bombastičen. “Že včeraj smo poročali o sicer že dlje časa znani aferi,” so novinarkine besede, ki si je za podlago izbrala najbrž edino arhivsko gradivo o Osenarjevi, spot za pesem Ritch Bitch. Novinarka nato opozori, “da obstaja seveda sum, da zadeva ni resnična in da so slike Moldavci naravnost ukradli ali da jim je celo celotno zadevo nekdo podtaknil.” Potem pa novinarka izvede paradoks. Vpraša se namreč, “zakaj Nina ni tožila Moldavcev, ki ponujajo celo njeno telo” (sam bi se raje vprašal, zakaj Nina ne bo tožila Čarlija, ampak dobro…ne moreš pljuvat v lastno skledo), prispevek pa konča z preroškimi besedami “Resničnost presodite sami”, čeprav je o tej temi naredila že dva prispevka, v katerih je bolj ali manj trdila, da je Nina Osenar navadna kurba v Moldaviji.

Anja Bohinc, kje imaš pamet?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan