Britanski premier Brown sedaj komunicira tudi s pomočjo YouTube kanala

Britanski premier Gordon Brown se skuša približati mlajšim volilcem s pomočjo YouTube kanala , v katerem lahko vsakdo postavlja vprašanja, premier Brown pa na njih odgovarja s pomočjo videoposnetkov.

Nizozemska zavrnila elektronsko glasovanje in se vrnila k papirju

Zaradi prevelikih stroškov razvoja in premajhnemu zaupanju v tehnologijo so se Nizozemci odločili prekiniti razvoj elektronskega glasovanja in se vrniti nazaj na papirnato glasovanje.

Avstralija: Spletna kampanja je zaenkrat še nepomembna

Analiza predvolilnih kampanj avstralskih volitev, ki so se zgodile lansko leto, je pokazala, da je spletno prisotnost in agitacijo uporabljala manjšina vseh kandidatov in da spletne kampanje niso odigrale velike vloge pri imenovanju zmagovalca volitev.

E-vključenost: Prihajajo računalniki, prilagojeni starejšim uporabnikom

Microsoft je napovedal prihod računalnikov, namenjenih za uporabnike s slabšo računalniško pismenostjo. Osebni računalnik bo v paketu vseboval program in preprostejši vmesnik, ki bo omogočal lažje urejanje e-pošte, dokumentov, financ, načrtovanje potovanj in urejanje fotografij.

Po Myspace je tudi Facebook podpisal dogovor z vlado ZDA

Spletno podjetje Facebook se je z ameriškimi oblastmi dogovorilo o uporabniški varnosti, ki naj bi zaščitila predvsem mladoletne uporabnike. Družbeno-interaktivni portal je komaj drugo spletno središče, ki je poleg vodilnega Myspace sklenilo uradno pogodbo.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan