Tole mi res ni jasno. Včeraj se peljeva na badminton in med iskanjem pravega ovinka v desno naletiva na mladenića, ki vozi pred nama, nato pa naenkrat zavre, da skoraj v isti sekundi v rikverc in skuša bočno parkirati, tako da sem moral hitro storiti nekaj podobnega. Ker mi grejo taki in podobni mladenići zelo na živce, sem mu ob vožnji mimo potrobil, mladenić pa je to vzel kot poziv za dirkanje in je začel voziti za mano. Potem me je prehitel, ustavil in stopil iz avtomobila. Sam sem samo preveril, če lučka pri “Vsa vrata zaklenjena” gori in ga gledal skozi zaprto okno, medtem ko je on izvajal nekakšne ritualne plese, značilne za vićanske mladeniće.

Potem sva se odpeljala vsak v svojo smer.

Zdaj pa vas vprašam – Kaj ljudem ni jasno? A oni resno mislijo, da bom tudi jaz stopil iz avta? Da bom zapustil varno zavetje večtonskega (ubijalskega) stroja in se šel z njim “pogovarjat” na cesto? Da bova uprizorila sceno iz Uličnega bojevnika? So to delali naši predniki in se je to zapisalo v genski zapis mladenićev? Da najprej skoraj povzročiš nesrečo, potem te ljudje pošljejo v kurac in potem se z njimi stepeš?

Izjava soproge: “Mogoče bi bilo fino v avtu imeti kako strašilno pištolo, pa da ga vidimo, kako pogumno bo potem trkal po šipi.”

Sometimes, she scares me. 

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan