Po razvojnem ministru Žigi Turku (intervju z njim), ki je prvi začel pisati blog, ter ministru za zunanje zadeve, ki je pri blogu zdržal dobre štiri mesece, se je sedaj celotna vlada odločila, da bo pisala blog. S tem načeloma ni nič narobe, dvosmerna komunikacija je vedno dobrodošla, motijo me druge stvari:

  • Zakaj šele sedaj? Težava je večplastna. Na koncu mandata to zelo smrdi po predvolilni kampanji (se še spomnimo Janševe izjave o tem?), poleg tega pa bi se morali ljudje navaditi na to novo komunikacijsko orodje, ne pa, da imajo samo nekaj mesecev časa za celoten proces od prepoznanja do uporabe in ocenjevanja učinkov uporabe.
  • Nikjer niso navedeni cilji razprave. Želi vlada s tem popraviti svoje napake, se prikazati v boljši luči ali kaj tretjega? Razprava brez jasnega cilja je brezpredmetna.
  • Kdo piše prispevke? To me zelo moti pri vseh večjih projektih. Nepodpisani prispevki oziroma prispevki, za katere se ne ve, kdo jih piše. Ne moti me, da se z blogom ne ukvarja Janez Janša (oziroma da je podpisan samo pod en prispevek), moti pa me, da piarovci nimajo toliko spoštovanja do občinstva, da niti svojih prispevkov ne podpišejo. Navsezadnje – zakaj bi se pogovarjal, če ne vem, s kom govorim?
  • Jezik. Razumem, da je to uraden blog. Razumem, da se vlada ne more predstavljati “Ej, aveš kua smo dons shendlal…”, ampak vseeno, stavek tipa “Prejemanje pomoči v obliki nadomestila za brezposelnost in denarne socialne pomoči je tesneje povezano s posameznikovo voljo, da išče delo,” po mojem mnenju ne sodi na blog, kjer se hočeš pogovarjati. To sodi na blog, kjer se hočeš oglaševati in ti je vseeno, kaj si kdo misli o temu.

Kaj pa ti misliš?

P.S
Čez slabo uro se bom udeležil posveta z ministrom za razvoj. Pred debato bom preverjal komentarje, če bo kdo napisal kaj zanimivega, bom komentarje na debati tudi prebral.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan