Slovenska vlada piše blog, part 2

13.06.2008Javno

Po dveh dnevih od nastanka bloga po formi in foruma po vsebini Slovenija Danes lahko ugotovimo naslednje statistike:

 

7 komentarjev na “Slovenska vlada piše blog, part 2

 1. Robi

  Domen, a nisva o tem že govorila?

  Po formi se vsi strinjamo, da je blog. Po vsebini… Ko sem nazadnje sodeloval na forumu, se je tam debatiralo predvsem med sabo – na tej strani se debatira predvsem o zapisanem in bolj malo o komentarjih…

  Po mojem to ni ne blog in ne forum. Zapisi z možnostjo komentiranja. 🙂

   
 2. Andreja, Služba vlade za razvoj

  Žal je res, da ljudi najmanj zanimajo razvoj, nezaposlenost in državno vlaganje v razvoj. Škoda, da je temu tako, saj na razvoju temelji naša prihodnost, če tega ne bo, bo tudi gnev nad situacijo v Sloveniji še toliko večji v prihodnje, ne glede na to kdo bo na oblasti.

  Odprta blogovska stran s strani Vlade je ljudem pač dala možnost, da eni pohvalijo in večina, kot ugotavljaš, kritizira delo Vlade. Sicer pa je tako, veliko lažje je v življenju kritizirati, kot pa nekaj narediti. Konstruktivna kritika (povedati kaj je narobe in predlagati tudi kako rešiti situacijo) pa se meni osebno zdi vedno dobrodošla, le na tak način se stvari lahko spremnijajo na bolje.

  Pa še eno retorično vprašanje: a ni odziv na brošuro odraz stanja duha v Sloveniji? Tako malokrat znamo pohvaliti nekaj kar je dobro in prevečkrat kritiziramo…pa tu ni mišljeno le to kar je navedeno v brošuri, ampak splošno (npr. osebe, ki so nam blizu, druga področja npr. šport itd.).

   
 3. Centrifuzija

  Res, kako smo lahko tako nehvaležni!? Po vsem, kar je ta vlada naredila za nas. In po tej zloženki. Vse je vendar tako super. Le mediji so neuravnoteženi in zavajajo ljudi.
  Zdaj, ko sem prebrala komentar Andreje, se bom resno zamislila in poskušala najti kaj pozitivnega v tej vladi, na tem blogu in v zloženki. Ne obljubim pa, da mi bo uspelo.

   
 4. Andreja, Služba vlade za razvoj

  Bi bilo zanimivo slišati komentarje na moj post s strani Centrifuzije in Dinozavra, če bi se podpisala samo Andreja, brez Službe vlade za razvoj :).

  @Dinozaver – problem državne uprave je ravno v tem, da ima do javnih sredstev neustrezen odnos. Kontrole za kaj in kako se porablja je namreč bistveno premalo (najbolj očiten primer so avtoceste, bolnišnice, pa še marsikaj drugega se najde). Marsikdo gleda na državni denar tudi kot na vir dobrega dodatnega zaslužka – tako znotraj kot zunaj javne uprave. Problem je torej v odgovornosti javne uprave do učinkovite porabe davkoplačevalskega denarja.

  Sklepam, da v tvojem komentarju namiguješ na porabo davkoplačevalskega denarja v višini dobrih 100k EUR za brošuro. Stroški postavitve in prevajanja (še v madžarski in italijanski jezik) so zanšali cca 5k, torej ostalo odpade na tisk in distribucijo. Glede na to, da je napoved reform že v začetku dvignila veliko prahu, smo pričakovali, da bo odziv na brošuro prav tako buren.

  Sicer pa verjetno objava brošure v elektronski obliki ne bi dvignila toliko prahu kot ga je. Kako že pravijo za vsakim dobrim konjem se dviguje prah. Če pa je temu res tako, je pa itak stvar subjektivne presoje…

   
 5. Dinozaver

  No, ni ravno pogosta priložnost debatirati z javno upravo ena na ena, Andreja, zato sem pač izkoristil ponujeno kost. 🙂

  Glede igranja z denarjem pa tole: če vemo, da je bila brošura izdana z davkoplačevalskim denarjem in da smo torej davkoplačevalci nekakšni neprostovoljni naročniki, imajo po mojem naše kritike toliko večjo težo.

  Seveda pa dopuščam možnost, da (kot vedno, menda) večina, ki se s takim početjem vlade strinja, svoje podpore ne izrazi. Ta narod ima res čudne manire…

   
 6. Andreja

  @ Dinozaver: res dvosmerna komunikacija javna uprava – javnost (gospodarstvo/prebivalci itd.) šepa. Blog oziroma zapisi z možnostjo komentiranja kot ga imenuje Robi, ki smo ga odprli v povezavi z brošuro, je na pomanjkanje dvosmerne komunikacije lepo pokazal. Ljudje so pač izkoristili priložnost, da se na spletni strani, ki jo je odprla Vlada ”izkašljajo”. Meni se poskus zdi dober (ne glede na negativne komentarje) in tak način bi morala v prihodnje imeti tudi druga ministrstva.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.