Eta, ne me jebat`!

20.06.2008JavnoOsebno

Tole je preseglo meje dobrega okusa. Kot nekateri že veste, sva na devetdesetdnevni ločevalni dieti (o tem kdaj drugič). Znotraj jedilnikov najdemo tudi joto, pasulj in ričet. Ker nimava časa na pretek, hrano pa je potrebno pripravljati skoraj vsak dan za naslednji dan, se poslužujeva konzerv. Na primer:

Konzerva

Jota s kislo repo je odlična. Ima samo eno pomankljivost. Kot vsaka prava jota vsebuje tudi meso, kar je lepo označeno tudi na embalaži. Detajlirana slika pokaže, da so Etovci v konzervi našli vsaj tri koščke mesa (doumnevam, da jih je “pod gladino” še več). Na začetku sva mislila, da bo to predstavljalo problem (na dan, ko lahko jeva joto, je meso namreč prepovedano, brskanje za koščki pa bi lahko predstavljalo določen problem).

kosci mesa

Na žalost (ali pa na srečo, saj nama ni bilo potrebno veliko brskati) pa se spet kaže zavajanje oglaševalske mašinerije. V konzervi je mesa namreč toliko:

mastno in ogabno

In čisto nič več.

 

4 komentarjev na “Eta, ne me jebat`!

 1. hrcEk

  ah kakšno zavajanje neki.. oblikovalci iz skupine Ta2To bi morali samo dodati “slika je simbolna” pa je. pa tudi brez tega po mojem mnenju ne gre za kršitev člena 5 oglaševalskega kodeksa. zdaj se pa raje pojdi navduševat nad prisotnostjo mandale na embalaži 🙂

   
 2. Haro

  jst sem samo hrano brez mesa
  če je vsaj en košček notr se je ne dotaknem
  glede tega primera komentar: boljše da ga ne bi dala čisto nič
  vidva pa sta v bistvu imela srečo
  slika pa že dolgo ne samo v prodaji ne govori o vsebini
  uspešno dieto želim

  Haro

   
 3. Domen

  @Hrcek – jebes simbolno sliko. Pol tud če nič ne dajo.

  @Haro – točno tako. Itak sem tisto mast vrgel ven. Tudi če je ne bi bilo.

   
 4. feniks

  A je tole na sliki kavni krožniček? Vau, tole pa je količina. V tvojem primeru je to sicer sreča, ker ti je ostalo več drugih brezmesnih stvari.
  Sicer si me pa s tem hujšanjem spomnil na članek, ki sem ga prebral pred kratkim in govori o bifenolu A, katerega lahko najdemo v stekleničkah ali bolje rečeno plastenkah za otroke, v navadnih plastenkah in celo notranjih prevlekah pločevink, v PVC ceveh za vodo itd. Zadeva je malce rakotvorna ampak to ni tisto po čemer je najbolj znana. Slovi po tem, da spremeni celice človeškega organizma tako, da ima prizadeta oseba prekomerno težo celo življenje in ne more trajno shujšati ali drugače povedano: verjetno bo res treba začeti verjeti nekaterim debelim ljudem, ko pravijo, da pravzaprav pojedo čisto malo.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.