Barack Obama ima v skupnosti Facebook že več kot milijon “prijateljev”

Prejšnji teden je predsedniški kandidat Barack Obama na spletni skupnosti Facebook postavil svojevrsten rekord – za prijatelja ga ima več kot milijon uporabnikov, Obama pa je s tem članstvom za skoraj desetkrat prehitel svojega tekmeca, Johna McCaina.

Kitajski predsednik Hu klepeta s stomilijonskim občinstvom

Če je kitajski predsednik Hu Jintao pred kratkim presenetil s prisotnostjo na portalu Facebook, sedaj preseneča znova. S spletno klepetalnico, v kateri lahko sodeluje več kot sto milijonov prebivalcev Kitajske.

ICANN: Rešene zagate s pomanjkanjem spletnih naslovov

V četrtek so na srečanju Organizacije za upravljanje sistema internetnih imen domen (ICANN) sprejeli nova, bolj ohlapna pravila glede poimenovanja končnic internetnih naslovov, ki bodo uporabnikom in podjetjem omogočila ustvariti množico novih internetnih naslovov.

Political machine: ameriška predvolilna kampanja tudi v računalniški igri

Američani so predsedniško predvolilno mrzlico pretopili tudi v svet računalniških iger. Political machine uporabniku omogoča na lastni koži izkusiti vročico kampanje demokratskih ali republikanskih kandidatov.

Dostop do spleta: V Nemčiji skokovita rast, Bangkok razvaja z brezplačnim dostopom

Dve tretjini Nemcev redno uporablja internet, število uporabnikov, starejših od 14 let, pa naj bi v enem letu naraslo za tri milijone na 42,2 milijona, je pokazala študija (N)onliner Atlas 2007.