<insert company name> wants to be your friend on Facebook

01.07.2008JavnoOsebno

Untitled-1Tole je spet ena od bizarnih situacij, ki sem jim priča že več časa. Vedno več oglaševalskih “genijev” misli, da bodo ljudje ponoreli za profili znamk na Facebooku in si jih kot nori dodajali za svoje prijatelje.

Ne razumem logike in ne razumem smisla, da te kot prijatelja doda Varna Vožnja (ime Varna, priimek Vožnja), zadaj pa stoji čisto resnična oseba, ki to klika. Če izključim možnost, da je neki osebi dejansko ime Varna Vožnja, lahko sklenem, da ljudje pri podjetju ENKI, ki furajo spletno mesto Varna vožnja, niso vešči upravljanja s spletnimi skupnostmi. Da nimajo pojma in da brandu v bistvu delajo škodo.

Moj nasvet: V oddelku Kontakt najdete moj elektronski naslov. Pišite mi in za primerno ceno se lahko pogovorimo o kvalitetni uporabi socialnih spletnih omrežji.

 

8 komentarjev na “<insert company name> wants to be your friend on Facebook

 1. Centrifuzija

  Varna vožnja je imela te dni celo kampanjo na Facebooku in dodajala vse možne ljudi med svoje prijatelje. 🙂
  Potem pa imaš še FHM z osebnim sporočilom: “is at work”. Najljubša mi je pa Afrodita Kozmetika, ki je tudi fenica dr. Housa.
  Krasn. 🙂

   
 2. ruph

  Hmm.. nočeš biti prijatelj z varno vožnjo? si rajši prijatelj z nevarno vožnjo? kaj pa če bi bil to apple (beri: tvoj najljubši brand)?

  Zdi se mi da obstaja neka razumljiva želja, da se določene brande zelo zelo približa ljudem.. da se naredi pravi feeling.. pravo zgodbo.. in potem niti ni ta pristop tako napačen. Na koncu se prodajajo zgodbe in če je Domen prijatelj z Varno vožnjo, potem ne divja po cestah in podpira tisto kar varna vožnja predstavlja. Pa še zombije se lahko igraš z njo.

   
 3. Domen

  Sorry, ruph, ampak tukaj se ne strinjam s tabo. Brand je brand. Imaš tudi na Facebooku “support this brand” feature, ne pa, da se dela kao osebe. Naj bo oseba raje prikupna Barbara s plavimi očmi in rjavimi lasmi (lahko eno posodim), ki jo skrbi zaradi divjanja po cesti in pizdi nad motoristi. Hitreje bom kupil.

   
 4. ruph

  Ne rabiš kupit. Common sense ti pravi kateri tvoj prijatelj je brand in kateri ne.. u’re not stupid! in valda boš babo kliknil prej, ampak vseeno – ne boš se počutil nategnjeno ko boš izvedel da je ona v bistvu on, ki neumorno promovira xy brand skozi funwall-e in podobna jajca…

  Ne zdi se mi tako napačen pristop v osnovi, je le poizkus v pravi smeri -> ni p0rikrivanja za kaj gre, vstop v komunikacijo, ..

   
 5. Domen

  Ruph – nisem govoril o prikrivanju, samo o odkriti komunikaciji. Nisem neumen – brošura ne more komunicirati z mano. Lahko pa komunicira vodja projekta. Njej/njemu bom raje prisluhnil.

   
 6. Centrifuzija

  To je res, kar pravita, ampak nečesa ne upoštevata.
  Če imaš močno kampanjo in nobene prepoznavne osebnosti ali človeka z razvejano socialno mrežo, potem na tak način, kot ga opisuje Domen bolj težko kaj dosežeš na Facebooke. Skupine in strani za fane pač niso tako popularne in zanimive kot persone. Zato po eni strani razumem odločitev za postavitev “osebnega” profila. Je pa skrajno hecno, ja. In lahko se rečimo vsemu skupaj.
  A nenazadnje, opazili smo pa jih, kenede? 🙂

   
 7. Domen

  Žurnal je bil eden prvih od slovenskih “corpo” fejsbukerjev. So imeli celo nagradno igro v časopisu in vse…

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.