Zanimivo, kako se novitete hitro okarakterizirajo kot škodljive in napačne, namesto da bi se uporabnike skušalo opozoriti na prednosti in kvalitetno uporabo. Himanshu Tyagi, ki na Facebooku nima profila (čeprav se njegovo ime pojavi kar nekajkrat) pa je celo prepričan, da bodo mladi “who have no experience of a world without online societies put less value on their real world identities”.

Ob takih izjavah se vedno nasmehnem. Kako za vraga boš spletno zamenjal za fizično, če je spletno odsev fizičnega? Če spletno reflektira fizično in se ne zgodi, dokler se taisti dogodek ne zgodi v fizičnem svetu?

Hvala bogu, da imamo tudi pametne psihiatre. Graham Jones, a psychologist with an interest in the impact of the internet, said that while over-use of social networking sites could lead to problems, the risks posed by them had been overplayed. “In my experience, the people who tend to be most active on sites such as Facebook or Bebo are those who are most socially active anyway – it is just an extension of what they are already doing.”

BBC NEWS | Health | ‘Mental risk’ of Facebook teens

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan