Facebook za mentalne primere

04.07.2008Osebno

Zanimivo, kako se novitete hitro okarakterizirajo kot škodljive in napačne, namesto da bi se uporabnike skušalo opozoriti na prednosti in kvalitetno uporabo. Himanshu Tyagi, ki na Facebooku nima profila (čeprav se njegovo ime pojavi kar nekajkrat) pa je celo prepričan, da bodo mladi “who have no experience of a world without online societies put less value on their real world identities”.

Ob takih izjavah se vedno nasmehnem. Kako za vraga boš spletno zamenjal za fizično, če je spletno odsev fizičnega? Če spletno reflektira fizično in se ne zgodi, dokler se taisti dogodek ne zgodi v fizičnem svetu?

Hvala bogu, da imamo tudi pametne psihiatre. Graham Jones, a psychologist with an interest in the impact of the internet, said that while over-use of social networking sites could lead to problems, the risks posed by them had been overplayed. “In my experience, the people who tend to be most active on sites such as Facebook or Bebo are those who are most socially active anyway – it is just an extension of what they are already doing.”

BBC NEWS | Health | ‘Mental risk’ of Facebook teens

 

2 komentarjev na “Facebook za mentalne primere

 1. Nathan

  Ljudje se bodo socilazirali na tašen ali pa na drugačen način.
  Res pa je, da se nekateri lažje preko interneta, ker lahko svoj elektronski “odsev” malo popravijo in s tem popravijo samozavest.

   
 2. Novak

  Socialne mreže, blogi in Youtube so predvsem odraz neverjetne želje in potrebe po pozornosti, ki jo ima sodobni človek. Karkoli naredimo na spletu je v ozadju naših misli želja, da to čimveč ljudi vidi, občuti, dojame ali ponotranji. Ljudje smo vedno bili socialna bitja, vedno bolj pa se v tej socialni komponenti odraža psihična stistka občutka odujenosti in pomanjkanja ljubezni. Socialne mreže so ventil sproščanja frustracij sodobne družbe in nikakor nisem mnenja, da se zaradi tega manj zavedamo lastne identitete. Kvečjemu bolj.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.