Spletna prisotnost politikov: Po zmagi vse tiho je bilo?

Čeprav se vedno več predsedniških kandidatov in poslancev iz celega sveta odloča za spletne komponente svoje predvolilne kampanje, pa se vedno bolj pojavlja vprašanje, kaj se z njo zgodi potem, ko so volitve mimo. Je spletna komponenta res tako kratkega diha ali se da na tem področju narediti še več?

Seznam najbolj omreženih držav: Slovenija za mesto višje kot lani

Organizacija World Economic Forum (WEF) je objavila svoje poročilo o kvaliteti informacijske družbe posameznih svetovnih držav. Še vedno vodijo skandinavske države, Slovenija pa je v letu dni napredovala za eno mesto in se sedaj nahaja med Španijo in Malezijo na devetindvajsetem mestu.

Seulska deklaracija: Bo pospešila razvoj spletnega gospodarstva?

Na ministrskem srečanju OECD o prihodnosti internetnega gospodarstva so ministri držav članic in nekaterih povabljenih držav pristopili k Seulski deklaraciji o prihodnosti internetnega gospodarstva. K njej je pristopila tudi Slovenija, katere delegacijo je vodil minister za razvoj Žiga Turk.

Digitalni razkorak? Nasprotno! Mi širokopasovnega dostopa nočemo!

Nova študija digitalnega razkoraka v ZDA dokazuje, da veliko ljudi širokopasovnega dostopa do spleta preprosto noče. Kaj je razlog? Raziskava je pokazala, da se ljudje širokopasovnemu dostopu odrekajo predvsem zaradi visokih cena širokopasovnih povezav in premalo uporabljene prednosti hitrega dostopa do spleta.

Splet pri ameriških zdravnikih igra pomembno vlogo

Skoraj vsi ameriški zdravniki za pridobivanje informacij uporabljajo internet, 83 % teh zdravnikov pa pravi, da internet igra ključno vlogo v njihovi zdravniški praksi, piše eMarketer.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan