Bo Obamo splet pokopal tako hitro kot mu je pomagal na vrh?

Če se po eni strani politični analitiki strinjajo, da je Obama trenutno gospodar ameriškega političnega spleta, pa po drugi strani opozarjajo, da ga lahko ravno splet pokoplje. Razlog? Izguba moči sporočila zaradi večih kanalov podajanje taistega sporočila.

Francija: Elektronsko oddajanje glasov je zelo nenatančno

Nedavna raziskava francoskih volitev v preteklemu letu je pokazala, da je bilo elektronsko oddajanje glasov veliko bolj nenatančno v primerjavi s klasično papirnato oddajo glasu.

V Velenju odslej še več brezžičnega omrežja

V Mestni občini Velenje so danes v Regionalnem multimedijskem središču Kunigunda uradno odprli WiFi omrežje. Kot so sporočili z MO Velenje, so s tem sistemom vzpostavili močno povečano območje dosegljivosti brezžičnega omrežja in meščanom omogočili še boljši prosti dostop do svetovnega spleta.

Do leta 2010 širokopasovna povezava do slehernega Slovenca

V skladu s strategijo razvoja širokopasovnih omrežij, ki jo je vlada sprejela na včerajšnji seji, naj bi bil dostop do širokopasovnih povezav do leta 2010 omogočen slehernemu prebivalcu Slovenije, medtem ko naj bi zmogljivejšo širokopasovno povezavo (optična povezava) vsaj 90 odstotkom prebivalcev omogočili do leta 2020.

Rus zaradi bloga v zapor, “oče spleta” poziva k odprtem spletu

Rus, ki je v svojem blogu lokalno policijo opisal z besedo »izmečki«, je bil zaradi ekstremizma obsojen na pogojno zaporno kazen. Gre za novo grožnjo svobodi govora na ruskem spletu.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan