Ideja o postojnski jami je padla tako, kot padejo najboljše ideje. Čisto po naključju. Glede na to, da sem jo nazadnje obiskal še v ranjki Jugoslaviji (oni drugi oziroma tretji), me je zanimalo, kako so se kladiva in srpi prilagodili dolarjem in zvezdam. Na kratko: zelo dobro.

Najprej moram pohvaliti cestne označbe. Kot bi človek pričakoval, je tako na avtocesti kot tudi v sami Postojni zelo veliko cestnih označb, ki kažejo proti Jami (to ni tako samoumevno, nekatere turistične lokacije v Sloveniji skrivamo kot mačka mlade). Parkirišče je dobro urejeno in že tukaj lahko vidiš, kako zanimiva je Jama za tujce in za nas, saj so bile registrske tablice iz celega sveta.

Okolica jame je urejena, sicer so še vedno prisotne stojnice z raznorazno kramo, ampak na splošno daje Postojna občutek urejenosti in razumne mere komercializacije in kiča.

Jama sama je še vedno impresivna. Mogoče sem pogrešal bolj umirjeno hojo, kjer bi se človek lahko ustavil in kaj bolj podrobno pogledal, ampak vodiče razumem. Čas je pač denar.

Galerija:

P1010932 P1010933 P1010942 P1010947 P1010949

Dopisano ob 23:45Spomnil sem se še ene nenavadne podrobnosti: V skoraj vsaki malo večji luži v Postojnski jami je možno videti drobiž- Razumem, da ga mečeš v vodnjak, ampak v čisto vsako lužico? Ne razumem.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan