Politični splet v Sloveniji: Kresal s klepeti, Pahor z video blogom

Predvolilno mrzlico je začutiti tudi na spletu. Tako levičarske kot tudi desničarske stranke se trudijo kar najbolje izkoristiti možnosti spletne kampanje, danes pa izpostavljamo stranki LDS in SD, ki uvajata dve novosti komuniciranja.

Slovenska e-uprava dostopna tudi slepim in slabovidnim

Spletne strani elektronske uprave so sedaj obogatene z aplikacijo Govorec, ki slepim in slabovidnim omogoča, da vsebine pregledujejo s pomočjo zvočnega vmesnika. Skrbniki še opozarjajo, da je storitev v preizkusni fazi, razvijajo pa jo v sodelovanju z inštitutom Jožef Štefan. S storitvijo smo le delno zadovoljni.

Poročilo EU: Skoraj polovica Evropejcev je izključenih iz e-upravnih storitev

Trenutno od 30 do 40 % Evropejcev, ki so starejši, imajo posebne potrebe ali živijo v oddaljenih regijah, še vedno ni vključenih v aktivno uporabo IKT ter v evropsko družbo znanja. Poročilo je zajelo predvsem države Zahodne Evrope, zato je ta podatek še toliko bolj zaskrbljujoč.

En človek ugrabil brezžično mrežo San Francisca

Policija je prejšnjo nedeljo aretirala Terryja Childsa, administratorja računalniškega omrežja mesta San Francisco, ki je osumljen več vdorov v računalniške sisteme in povzročitve približno 200.000 USD škode. Childs je namreč zaklenil celotno brezžično omrežje v mestu San Franciscu ter se ni odzival na zahteve nadrejenih.

Na Kitajskem je 250 milijonov uporabnikov spleta

V letu dni se je število uporabnikov na Kitajskem povečalo za 56 odstotkov, “krivec” za to pa naj bi bile tudi novice o dogodkih, kot so naravne nesreče in olimpijske igre v Pekingu.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan