ali po slovensko Ver ardej nau… Slovenska blogosfera obstaja dobrih pet let in v tem času se je zamenjalo že veliko blogerjev. Nekateri so ugotovili, da je redna služba bolj mamljiva kot bloganje v času brezposelnosti, nekateri so zapustili domovino in blogajo pod vzdevkom Inge von Sweden, nekateri pa so preprosto sklenili, da se jim tega ne da početi več.

V prispevku bomo predstavili nekaj nekdaj najbolj vročih slovenskih blogerk in blogerjev, ki so v zgodnji dobi dominirali na slovenski blogosferi, nato pa izginili “brez sledu”. Poimenovali jih bomo z vzdevki, po katerih jih je poznala svetovna slovenska blogosfera, razvrstili pa po abecednem vrstnem redu vzdevka.

Anaiis

Anaiis je svoj čas pisala blog in slovensko spletno javnost razburjala s svojimi zapisi ter fotografijami. Nekega dne je blog preprosto izbrisala, za njo pa se je za nekaj časa izgubila tudi vsakršna sled. Vseeno smo s pomočjo iskalnika Google Anaiis zopet našli ter jo povprašali o nastankih slovenske blogosfere.

  • Zakaj si prenehala pisati blog?

Danes ponujamo naslednje odgovore:

1. Jaz nisem NIKOLI pisala bloga.
2. Blog sem prenehala pisati, ko je
a. prenehala potreba po avtopsihiatru
b. prevladal nagon po ohranitvi anonimnosti v slovenskem prostoru (ocitno povsem brezuspesno)
c. nastopila zdrava sramezljivost vprico taksnega ekshibicionisticnega narcisizma d. ko sem nasla identiteto, ki mi je ni bilo potrebno potrjevati z internetno skupnostjo
3. Kdo pravi, da sem blog prenehala pisati?

  • Na naslednji dve vprašanji je Anaiis odgovorila kriptično. Ali obstaja življenje po blogu? in ali se čutiš odgovorna za razvoj slovenske blogosfere?

Ne.

  • Ko smo od nje hoteli izvedeti, ali njen NE leti na prvo ali drugo vprašanje, pa je odgovorila:

To prepusti bralcem v presojo. Nikoli ne podcenjuj bralcev.

Michael Manske

Michael Manske je s svojim blogom Glory of Carniola predstavljal vrh in smetano slovenskega blogerstva, saj je združeval iskrivo pisanje z rednimi objavami. Prispevki, ki so na komični način obravnavali Slovence in naše navade, pa so po več kot štirih letih utihnili.

Michaela mi ni uspelo izslediti oziroma se na moje maile ni odzval.

Mrwica

Če je bil svoj čas Michael kralj slovenske blogosfere, je bila Mrwica njena kraljica. Blog, ki je prepletal osebne zapise s prispevki o fotografiji in ročnih delih, je svojih pet minut slave doživel v večih člankih o blogih, ki so jih tisti čas pisali slovenski množični mediji. Nenadno izginotje bloga je bilo za določene blogerje velik šok, Mrwica pa v pogovoru razkriva razloge za pobeg.

  • A obstaja življenje po blogu?

Seveda, saj še zdaj živim z njegovimi posledicami – Alešem 😀

  • Zakaj nehat pisat blog?

Jaz sem ga nehala potem ko me je (zaradi lastne nepremišljenosti) doletela cenzura in se mi ni zdelo več vredno objavljat. Zakaj prenehajo drugi ne vem, zdi pa se mi da jih veliko obupa ker imajo premalo bralcev (= ugotovijo da ne bodo čez noč postali slavni).

  • A se čutiš krivo, da je danes na blogih toliko nekvalitetnih vsebin? 😀

Ne, ker jih ne produciram, še manj pa konzumiram. Na netu je toliko res dobrih blogov, da sem mi ne zdi potrebno spremljat ostalih.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan