New York: Policisti pozorni tudi na YouTube

Pretekli teden sta se zgodila dva zločina, pri katerih je ključno vlogo odigral spletni portal YouTube, po zaslugi katerega so oblasti lahko hitro posredovale in kaznovale kršitelje, med katerimi se je znašel tudi predstavnik modrih angelov v New Yorku.

Volilna komisija : Volitve v Londonu niso potekale brez težav

Volilna komisija je izdala poročilo z zadnjih županskih volitev v Londonu in v njem izrazila več dvomov o ustreznosti uporabe elektronskega štetja glasov. Morda bo seštevanje glasov na naslednjih volitvah potekalo ročno.

Indija: Mladi politiki kandidirajo tudi na YouTube

Indijska mladina se je burno odzvala na spletno prisotnost dveh mladih politikov, med katerima naj bi se skrival celo naslednji premier Indije. Videoposnetke si je dosedaj ogledalo več tisoč Indijcev, po mnenju katerih je tako mladih in dobrih politikov v Indiji premalo.

Kitajska in olimpijske igre: Cenzura gor, cenzura dol

Čeprav so kitajske oblasti najprej razburile svetovno javnost z napovedjo, da bodo med olimpijskimi igrami tudi tujim obiskovalcem omejile dostop do svetovnih virov informacij na spletu, je v petek predsednik Kitajske napovedal, da temu le ne bo tako. Cenzure dostopa do spleta naj tako ne bi bilo, je javnosti zagotovil predsednik Hu.

V Latviji morda kmalu digitalno potrdilo obvezno

Skupina ministrov v latvijski vladi je podprla idejo o obveznem digitalnem potrdilu za vse državljane. Najprej bi digitalno potrdilo dobilo večje število državljanov, kasneje pa bi imetje potrdila postala norma.

Intervju – Matej Tonin (Nsi): “Da so levičarske stranke bolj nagnjene k spletni prisotnosti, je zgolj stereotip, ki pa ne drži.”
Ob pregledu spletnih mest političnih osebnosti v Sloveniji smo naleteli na spletno mesto Mateja Tonina, občinskega svetnika stranke Nova Slovenija (NSi), ki nas je presenetil z zgledno urejenim spletnim mestom. Z njim smo se pogovarjali o političnem spletu, o volitvah in komunikaciji z volilci.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan