Ko je minister na tleh…

07.08.2008JavnoOsebno

Minister Žerjav - jokicaRes nisem hotel pisati o tej zgodbi, ker je tako žalostno smešna, da se parodira samo sebe. Ampak to, kar si je včeraj privoščil minister za promet, je pa višek arogance in kar je še huje, višek amaterskega nastopanja pred novinarji. Ne vem, če je piarovski oddelek ministru naročil, naj se tako obnaša, ampak njegova včerajšnja izjava je višek ignorance tega politika.

Minister je ob prihodu z dopusta ugotovil, da je iz zloglasnega (res, sedaj lahko že uporabljamo to besedo) predora zopet odpadel omet. Opozarjam, prišel je z dopusta. Sonce, morje, nage babe. Fun stuff, v glavnem. Človek je spočit in pripravljena na delo. Minister se nato sprehodi po predoru, potrdi že prej ugotovljeno škodo in za medije izjavi:

»Danes sem povsem na tleh, ne vem niti, kaj bi povedal,« je po skoraj enournem ogledu galerije, v kateri je odpadel omet, v družbi predsednika in člana uprave Darsa Tomislava Nemca in Boštjana Riglerja začel vidno nejevoljni minister Radovan Žerjav (vir).

Excuse moi?! Povsem na tleh?? in Ne vem, kaj bi povedal?? To so besede ministra, odgovornega za promet, potem ko ugotovi, da ga je zidarski lobi ponovno nategnil in je nasrkal ŠE EN tuji državljan??

Očitno se je tudi minister zavedal, kakšnega kozla je ustrelil, zato je vseeno malo popizdil:

»Od izvajalca, ki je še vedno edini odgovoren za to, kar se je zgodilo, zahtevam, da mi vsaj do ponedeljka da jasne odgovore, kako naprej. Potem bo videli, kako bomo ukrepali. Če do ponedeljka ne bo odgovorov, bomo zagotovo iskali druge izvajalce, druge projektante. Od dne, ko je prvič odpadel omet, je preteklo več kot mesec dni. Stroka bi v tem času že morala najti pametne odgovore, kako zadevo rešiti,« je včeraj vrelo iz ministra (vir).

Da bo vroči krompir minister Žerjav predal kolegu, ki bo po jesenskih volitvah prevzel ministrstvo za promet, je jasno. Ali pa Žerjav resno misli, da bo v drugi polovici avgusta našel izvajalca, ki mu bo postavil nov tunel?

 

2 komentarjev na “Ko je minister na tleh…

  1. ervinator

    Jaz pa mislim, da je dovolj jasno povedal, kar je povedal. “Ne vem niti, kaj bi povedal,” v resnici pove to, da to, kar si misli o izvedbi, ni za v javnost, da je vse skupaj totalen poden, ki ga je podedoval od prejšnjih ministrov in tudi od samega sebe (Dars).

    Očitno gre za totalno razočaranje nad stanjem slovenskega gradbeništva, ki je pač posledica desetletij in še enega (pod LDS) gradbeniške korupcije. In če jeseni vlado prevzamejo iste strukture kot prej, se bo krog še tesneje sklenil.
    Kako pa bi ti na njegovem mestu povedal vse našteto?

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.