Služba vlade RS za razvoj: “S kvaliteto komentarjev na blogu Slovenija Danes nismo zadovoljni!”

Ker se je v sredini preteklega meseca zaključila razprava na spletnem mestu Slovenija Danes, s katerim je služba vlade RS za razvoj omogočila državljanom, da ocenijo uspehe vlade v preteklem mandatu, smo ministra povprašali, kako je zadovoljen z izplenom projekta.

Slovenija se po e-sodelovanju lahko primerja z Burkino Faso

Združeni narodi so napravili raziskavo o pripravljenosti 192 držav, ki so vključene v to organizacijo, na e-storitve. Države so razporedili glede na kazalce, ki vkjučujejo oceno spletnih strani, telekomunikacijsko infrastrukturo ter usposobljenost kadra.

Na preizkušnji je odprtokodni sistem elektronskih volitev

Volilna katastrofa leta 2000 je spodbudila računalniškega programerja Alana Decherta, da je razvil odprtokodni sistem za elektronsko oddajanje volilnega glasu. Sistem je predstavil na konferenci LinuxWorld, za razvoj pa je porabil dobrih sedem let. Začetni odzivi uporabnikov so pozitivni, Dechert pa obljublja nadaljni razvoj sistema.

Britanska vlada je podprla koncept e-peticij

Britanska vlada je potrdila priporočila parlamentarne skupine in podprla uvedbo elektronskih peticij na svojemu spletnemu mestu. Sedaj je vse odvisno od britanskih poslancev, ki bodo morali sedaj vladni predlog uvedbe elektronskih peticij potrditi ali zavreči.

MySpace dobil pogodbo za prenos predsedniških debat

Volilna komisija je spletnemu družbenemu obrežju MySpace podelila uradno dovoljenje za prenos novembrskih predsedniških debat. MySpace bo poleg živih prenosov svojim uporabnikom omogočil tudi pogovore in povzemanje odgovorov Obame in McCaina na pereča politična vprašanja.

Intervju – Karmen Špiljak, mladi forum SD: “Redbook ni samo politična skupnost!”

Pogovarjali smo se z urednico spletnega mesta Redbook, Karmen Špiljak, ki nam je pojasnila razloge za ime skupnosti ter naštela nekaj prednosti vzpostavljanja lastne spletne skupnosti. Dotaknili smo se še prepleta spletnega in “klasičnega” političnega izražanja ter nivoja slovenske spletne politične kulture.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan