Novinarske olimpijske igre

17.08.2008JavnoOsebno

Primož Kozmus dobi prvo zlato olimpijsko medaljo v metu kladiva za Slovenijo. Ob odhodu s prizorišča ga napadeta dva novinarja in eno od vprašanj je: “Kako komentirate trditve, da vaši meti niso tehnično popolni?”

No comment.

Bonus: Rasistični izpadi Andreja Stareta. “Ameriški atlet, po rodu iz Kenije…”, “Šestakova je v Slovenijo prišla iz Kraguljevca Kragujevca” in podobno.

No comment.

 

8 komentarjev na “Novinarske olimpijske igre

 1. Blaž

  Meni se pa dopade Primoževa banana vsemogočnih poneumljenim zapisovalcev mnenj in dogodkov. “Kaj so vas povprašali tuji novinarji” in odgovor “Kar sprašujete vsi – Kako se počutite?”.

   
 2. Domen

  @Blaž – Težava atletov je po moje ravno v tem, da ne smejo biti preveč nesramni, po drugi strani imajo pa banalitet, kot je “Kako se počutite” že vrh glave.

  @Chef – Stare me je danes vrgel iz tira, ker je pri vsakem povedal oba podatka, ki se mi zdita čisto irelevantna. Če nekdo tekmuje za Američane, potem nima veze njegova “prava” nacionalnost. Plus, da je Stare drugi podatek, se pravi “prihaja iz…” za moje pojme rabil slabšalno, kot da je Šestakova dobra zato, ker tekmuje za Slovenijo in ima le to napako, da je “prišla iz Kraguljevca”.

   
 3. chef

  OK, jaz Stareta nisem poslušal, od konteksta in barve glasu je pa seveda marsikaj odvisno. Če bi bil tip korekten, gre pa pač samo še za en dobrodošel podatek več.

   
 4. Nejc Jemec

  Vprašanje novinarja se mi zdi fenomenalno. Ravno danes sem razmišljal, kaj vprašati naše kolajnonošce ob vrnitvi na Brnik. Namesto, kako se počutite ob prvem stiku vaših stopal s slovensko grudo, so možnosti:

  Rajmond Debevec, sta razmišljali, da bi kolajno podarili Američanu?

  Sara Isakovič, zakaj zgolj srebro?

  Primož Kozmus, se je zdaj potrdilo, da je svetovni rekord zgolj utopija?

  lp

   
 5. johan

  Nejc, se popolnoma strinjam!

  Avtorju pa: očitno si podlegel kolektivizmu in ne znaš gledat onkraj kalupa, žal pa ti tudi pojem rasizem dela težave.

   
 6. Domen

  Sam v zajebavanju športnikov ne vidim smisla. Četudi bi ti na provokacijo odgovorili, bi njihovi odgovori pešali na vsebini oziroma bi bili preveč tehnični za večino gledalcev. Po drugi strani pa so neposredno po nastopu tako ali tako preveč evforični in neprimerni za težje debate.

  Glede rasističnih izpadov – menim, da poudarjanje športnikovega rojstnega kraja oziroma njegovega celotnega “drevesa” ni smiselno, ni informativno in gledalcu ne veča užitka pri gledanju. Kvečjemu zmeden je, ker ugotovi, da za Ameriko tekmuje Kenija, za Slovenijo pa Srbija.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.