Saša Lendero: Bo za svoj zločin kaznovana?

18.08.2008JavnoOsebno

Estradnica Saša Lendero je v zadnji številki brezplačnika Total Tedna (.pdf) izjavila:
Saša Lendero

»Nanizanka se mi zdi tako človeška, ker gradi na človeški lastnosti, ki je vse prej kot zaželena in občudovana. Celo tako mi je všeč, da sem ukradla nekaj epizod z interneta.« (smeh)

 

Ne vem, kako naj si to priznanje kraje intelektualne lastnine razlagam.

a) Saša Lendero šteka. In jo briga za ameriški medijski lobi. Če je na netu, je zastonj.

b) Saša Lendero ne šteka. Krade zato, ker lahko.

c) Saša Lendero šteka preveč. Zaveda se, da jo v Sloveniji zaradi zgornje kraje ne morejo kaznovati (Se mogoče motim? Lahko POP TV kaj naredi?).

Jaka Repanšek pravi: Toži jo lahko tako Mreža, ki je odkupila pravice, seveda če je odkupila pravice tudi za javno priobčitev na spletu oziroma če ima v pogodbi o odkupu pravic klavzulo, da ne glede na obseg odkupa pravic varuje pravice producenta na območju Republike Slovenije. Če teh pravic producent ni prenesel na Mrežo, lahko Mrežo še vedno pooblasti, da v njegovem imenu in za njegov račun vloži tožbo na pristojnem sodišču ali pa takšno tožbo preko pooblaščenca vloži sam producent iż ZDA. Preveriti bi bilo potrebno, katero sodišče bi bilo teritorialno pristojno (glede na to, kdo ima pravice, kje je prišlo do kršitve (nadaljnje objave gradiva…).

 

2 komentarjev na “Saša Lendero: Bo za svoj zločin kaznovana?

  1. urbanapodgana

    Mreža naj stoži Sašo Lendero in jo pošlje v zapor. Na zaporniškem dvorišču bo našla ranjeno golobico, jo vzela v svojo majceno zaporniško celico in jo naučila peti. Preko nje bo poslala pismo Stojanu Aurju in vzniknila bo prava zaporniška romanca. Po njej bo Net.tv posnela nadaljevanko, ki jo bo uredništvo 24ur na skrivaj downloadalo vsak torek.

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.