God has help

28.08.2008Osebno

God has help
A picture says more than a thousand words…

 

8 komentarjev na “God has help

 1. chef

  O salezijancih imam tudi jaz marsikaj za povedat.

  Hodil sem na Gimnazijo Želimlje, kjer je bil takrat ravnatelj še zadnji pravi Salezijanec, g. Ciglar. Kaj je učil don Bosko, prvi salezijanec, ve vsak malo bolj razgledan človek – učil je prevzgojo mladih fantov brez kakršnegakoli omejevanja. Samo z zaupanjem. Ob filozofiji, da če lopovu zaupaš, ne bo kradel. To je sicer tako-tako, ampak OK.

  Takrat je bila ta filozofija tudi na naši šoli še živa. Nekoč so eni idioti posprejali sekrete in Ciglar je bil – zares – užaljen in žalosten, razočaran.

  Potem je prišel nov ravnatelj in prvo kar so naredili, je bila jebena ograja okrog fuzbal placa, da vaški mulci niso mogli več špilat basketa in fuzbala.

  Jebeš take svetohlince!

  Sicer je pa cel Rakovnik obdan z nekimi prepovedmi, vsaj tako je bilo nazadnje ko sem bil gor. Jebejo naj se!

   
 2. Katja

  Hm, ko je ze govora o bogu in cerkvi, ali je še kdo opazil, da zelo veliko ur na cerkvah kaže napačen čas ali pa so se sploh ustavile…

   
 3. Jože Dolenc

  Vse ima svojo stran. Kolikor vem, so na Rakovniku precej vlamljali v avtomobile na parkiriščih. Odkar je ta tabla, tega ni vec.
  Tudi v Želimljah – kakor je meni znano – so imeli težave z nekimi vaškimi dilerji, ki so se čez vikend tam ponoči težili.
  Glede vzgoje brez prepovedi – očitno nisi z vzgojo imel še kaj dosti opraviti – pa so morda to sanje. Bolje, da tega ne boš sam preizkusil. Verjamem, da mulcu ne boš kupil torte, ko ti bo z žebljem ves avto poškrabal.
  Kolikor pa poznam sedaj neke mulce v Želimljem, se pa imajo tam doli prav dobro in kakšne ograje nikogar ne motijo. Vsak pač najde nek razlog, da lahko potrdi svoje prepričanje. Tudi ti chief.

   
  1. edemokracija

   S sliko nisem mislil nikogar kritizirati oziroma se mu posmehovati. Samo zanimivo se mi je zdelo v povezavi s pregovorom Bog vse vidi, bog vse ve, greha delat se ne sme in vedno bolj prisotnim videonadzorom.

    

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.