Vidimo se spet oktobra!

Tokrat se na dopust odpravljamo malo kasneje, pa nič zato. Vrnili se bomo šestega oktobra z novimi novicami iz sveta elektronske demokracije in novimi intervjuji z zanimivimi posamezniki iz digitalnega sveta.

Mladi uporabniki spleta lahko odločijo zmagovalca volitev

Volilna kampanja je že v polnem zamahu. Poleg soočenj in intervjujev prvakov strank so pomembni tudi drugi elementi kampanje. Pregledali smo nekatere pomembne elemente spletne volilne kampanje parlamentarnih strank in volilna gesla, s katerimi se predstavljajo volivcem in jih prepričujejo, naj volijo ravno nje. Nekateri prvaki strank se zavedajo pomena spletnih socialnih mrež kot volilnega orodja.

Koganajvolim.si – spletna svežina v predvolilnem času

V prvih dneh predvolilne kampanje, ko nam vsi novičarski spletni portali ponujajo svoje predvolilne portale, je projekt Koganajvolim.si prinesel določeno svežino. Avtorji so namreč sestavili sklope vprašanj o vročih temah, z opredelitvijo do tem pa uporabnik ugotovi, s katero stranko deli največje število mnenj, ponudili pa tudi spletne povezave do strankarskih spletnih mest sedmih slovenskih političnih strank.

Sarah Palin: Bitka za podatke na Wikipediji

Nekaj dni pred oznanitvijo republikanskega predsedniškega kandidata Johna McCaina, da je za svojo podpredsedniško kandidatko izbral senatorko Aljaske, Sarah Palin, se je na spletu vnel boj za podatke v njeni biografiji na Wikipediji. Opazovalci so ugotovili, da je biografijo s prijaznimi podatki dopolnjevala Palina mladoletna hči.

Vedno več blogerjev se znajde v zaporu

Od leta 2003 naj bi jih za zapahi končalo vsaj 64, največ zaradi izražanja političnih nazorov. Po podatkih World Information Access (WIA) so od leta 2003 naprej zaprli že 64 piscev blogov. Število aretacij je največje v represivnih državah, kot so Egipt, Kitajska, Savdska Arabija in Iran, vendar o zaprtju blogerjev poročajo tudi iz Kanade, Francije, Grčije in ZDA.

Intervju – Tamara Langus, svetovalka za splet LDS: Pri Facebooku gre za politično intimo

LDS in Katarino Kresal se v aktualni predvolilni kampanji omenja tudi kot najbolj učinkovito uporabnico spletne mreže Facebook. Članica ekipe za Kresalino spletno prisotnost, Tamara Langus, je ocenila učinkovitost političnega spleta, pogovarjali pa smo se še o slovenskih razmerah in o tem, ali bi Katarina Kresal postala prijateljica z Dimitrijem Ruplom.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan