Mediji so se po zmagi levega trojčka znašli v težavah. Težave so večje, kot pod “Janševo tiranijo”, saj morajo mediji sedaj potrditi iluzijo, da so neodvisni, močni in kar je še teh medijskih pridevnikov.

Na pomoč jim je prišel kar trojček sam oziroma župan Janković, ki je organiziral zabavo. Pardon, dal dovoljenje za zabavo, ki jo je plačal elektronček Pečečnik. Organiziral jo je najbrž Sveti Duh oziroma, po rdeči ideologiji, Dedek Mraz, saj o tem nihče ne ve nič. To zgodbo mediji sedaj jahajo že več dni, revica pa ima najbrž poleg ožuljenega hrbta še napokane kosti, saj je že prej trpela za osteoporozo.

Tudi odziv ljudi je fascinaten. Pardon, izbor mnenj uredništva. Nepodpisana “ljubljančanka” je namreč v včerajšnjem Žurnalu zapisala zaključno vprašanje: “A smo že imeli kdaj tako primitivnega seljaka za župana?” in s tem dokazala, da so retorične sposobnosti slovenske javnosti še kako žive.

Pustimo ob strani dejstvo, da Pečečnik očitno plačuje neznance, za katere sploh ne ve kaj delajo (tega ga ni vprašal nihče), pustimo ob strani evidentno kršitev, ki bo (če ni bila že kaznovana), pustimo ob strani dejstvo, da mediji napihujejo to zgodbo, po drugi strani pa kritizirajo policijo, da piše kazni za nepravilno prečkanje ceste (oboje je prekršek), problematično je dejstvo, da se mediji s to benigno zgodbo trudijo strgati rdeče zvezde s svojih čepic. In da mislijo, da se bodo s to la petite mort rešili giljotine.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan