Ministrstvo za promet: A se vi malo hecate?

29.09.2008JavnoOsebno

Če so bili oglasi za akcijo “Prehitra vožnja obžalovanja vredna” fenomenalni in so te res stisnili v želodcu, je televizijski oglas za letošnjo preventivno akcijo “Prednost ima življenje” katastrofalen.

Zagotovo ste ga videli. Avto drvi proti nezavarovanemu železniškemu prehodu, po progi pa v istem trenutku pelje vlak. Kamera skače med avtom in vlakom, nato pa moški voznik zadnji trenutek pred progo zavre, vlak gre mimo, s sopotnico pa se spogledata na tak način, da sem mislil, da se potiho sprašujeta, kdo je prdnil v avtu.

Videoposnetek si lahko ogledate na spletnem mestu ministrstva za promet, je pa hecno tudi to, da je posnetek na voljo na spletu, hkrati pa se ni nihče od odgovornih spomnil, da bi ga obesil na YouTube oziroma MojVideo.

Zanima me naslednje:

 • Zakaj mora avto divjati proti preglednemu železniškemu prehodu, če se že na daleč vidi prihajajoči vlak?
 • Ali nas skuša država obvarovati pred samomorilnimi družinami, ki s polnim plinom drvijo v večstotonsko vlakovsko kompozicijo?
 • Zakaj je zaviral samo voznik? V kadru lahko vidimo, da se voznik in vlakovodja vidita, zavira pa samo voznik v avtu? So vlaki tisti, katerih bi se morali paziti, ker vozijo samo naravnost?
 • Kdo je prdnil?
 

2 komentarjev na “Ministrstvo za promet: A se vi malo hecate?

 1. Alex van der Volk

  Videl, več kot enkrat in me vedno znova raspič**, ker je azme en navaden bulshit, sporočilno vrednost iz njega pa razberem na način, da je ata in mož en navaden divjak, ki divja po vaških cestah. Če bi vozil previdno in se ustavil pred prehodom na nepreglednem ovinku (za vsak slučaj) bi bilo sporočilo fantastično, ampak na tak način pa…

   
 2. Matej

  Heh, točno to sem hotel napisati že včeraj (minus prdenje 🙂 ), pa sem nekako pozabil.

  Topoumna reklama, res. Me zanima, kateri dirkač je tole spravil vkup.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.