Če so bili oglasi za akcijo “Prehitra vožnja obžalovanja vredna” fenomenalni in so te res stisnili v želodcu, je televizijski oglas za letošnjo preventivno akcijo “Prednost ima življenje” katastrofalen.

Zagotovo ste ga videli. Avto drvi proti nezavarovanemu železniškemu prehodu, po progi pa v istem trenutku pelje vlak. Kamera skače med avtom in vlakom, nato pa moški voznik zadnji trenutek pred progo zavre, vlak gre mimo, s sopotnico pa se spogledata na tak način, da sem mislil, da se potiho sprašujeta, kdo je prdnil v avtu.

Videoposnetek si lahko ogledate na spletnem mestu ministrstva za promet, je pa hecno tudi to, da je posnetek na voljo na spletu, hkrati pa se ni nihče od odgovornih spomnil, da bi ga obesil na YouTube oziroma MojVideo.

Zanima me naslednje:

  • Zakaj mora avto divjati proti preglednemu železniškemu prehodu, če se že na daleč vidi prihajajoči vlak?
  • Ali nas skuša država obvarovati pred samomorilnimi družinami, ki s polnim plinom drvijo v večstotonsko vlakovsko kompozicijo?
  • Zakaj je zaviral samo voznik? V kadru lahko vidimo, da se voznik in vlakovodja vidita, zavira pa samo voznik v avtu? So vlaki tisti, katerih bi se morali paziti, ker vozijo samo naravnost?
  • Kdo je prdnil?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan