Nova Ljubljanska Banka je bila prva banka, pri kateri sem odprl svoj prvi račun. Študentskega, ker sem potreboval kraj, kamor se bodo stekala sredstva od moje prve študentske službe – varnostnika v Pivovarni Union (ne sprašujte).

Naj že na začetku povem, da sem izredno nezahteven uporabnik bančnih storitev, saj hočem samo tri stvari:

  • Da v vsakem trenutku vem, koliko denarja imam na računu
  • Da se banka drži svojih pravil
  • Da se banka kdaj spomni name, brez tega, da bi se moral jaz prej spomnit nanjo

Nova Ljubljanska Banka me je po zgornjih treh alineah razočaral na celi črti. Poglejmo si nekaj dogodivščin z banko:

  • Imate 1,000,000,000 tolarjev…

Nekega dne sem hotel v Nami plačati s svojo kartico. Mislim, da sem kupoval žetone, čigumije in časopis. Prodajalka mi je kartico zavrnila, češ, da na njej ni denarja. Po preverbi na bankomatu sem ugotovil, da imam na kartici -1,000,000,000 tolarjev. Že sem klical policijo, še enkrat vnesel PIN kodo in ugotovil, da imam sedaj +1,000,000,000 tolarjev na računu. Nihče iz banke me ni nikoli obvestil, da preizkušajo nov sistem in da bo trajalo nekaj dni, preden bo vse delovalo.

  • Izpiski so za luzerje

Mesečni izpiski so pri NLB prava redkost. Ne vem, mogoče na planetu NLB drugače računajo mesece, zame je to čas, v katerem grem v povprečju tridesetkrat spat. Ko se ta tridesetič zbudim, pričakujem v nabiralniku kuverto, noter pa številke in črke. Nič več in nič manj. Pri NLB dobite manj…bolj natančno, nič. Po urgiranju in pritožbah so zadevo uredili. Na pol.

  • Z debetno kartico ne morete iti v minus

Pred dopustom v Veliki Britaniji sem zaprosil za izredni dvig limita na kartici Visa Electron. 500 evrov ni bilo dovolj za vse hotele in stroške. Limit so mi odobrili zadnji dan pred dopustom, čeprav sem zanj zaprosil več kot teden dni prej. Ko se je doba povišanega limita iztekla in se je limit vrnil na prejšnjih 500 evrov, so mi NLBjevci vse stroške dopusta obračunali po novem, nižjem limitu in tako imam sedaj na debetni kartici 200 evrov minusa.

  • Elektronsko poslovanje do šestih popoldne

Tole je klasika. Mi lahko kdo pove, kako naj človek, ki je do petih v službi in dnevno pošto dobi ob 17:45, plača in uredi vse še isti dan? Ne more. In me res zanima, v čem je potem prednost elektronskega bančništva? Da ti ni treba iti na banko do petih?

Do decembra moram zaradi vezave vloge ostati pri NLB, nato pa jo bom pobrisal daleč stran. Kam? Svetujte!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan