Spomladi leta 2007 se je družba Revoz odločila, da bo za promocijo novega modela Twingo aktivirala tudi blogerje. Izbrana peščica blogerjev se je vozila z novim modelom Twinga, na blogu pa kot recenzijo pisala neumnosti, kot je na primer “v njem se da fino seksat”.

Poleti leta 2007 se je družba Kolosej odločila, da bo blogerjem sponzorirala dve karti za film Transformerji (ki sploh ni bil slab – kot sem kasneje ugotovil sam), blogerji pa bodo v zameno film omenili na svojem blogu. Akcija se je spremenila v letalsko katastrofo, ko se je cela slovenska blogosfera spolaziriala okrog prodanih duš in višjega namena pisanja bloga.

Spomladi leta 2008 se je Vichy Slovenija odločil, da bo z blogom promoviral svoje izdelke in povabil blogerje, naj jim svetujejo, kako naj blogajo. Vichyjev blog je še vedno aktiven, na njem piše celo Dajana.

Slovenska vlada (pardon, minister za razvoj) se je odločila preko bloga komunicirati z javnostjo, rezultate debate iz posameznih področji pa naj bi na koncu debate zbrali in jih poslali referenčnim ministrom. Rok je potekel, vlada je odletela, povzetka ni napravil nihče.

Povzetek akcij: Spletne akcije so muhe enodnevnice, podjetjem gre samo za enkratno pojavo v spletnih medijih, samo toliko, da malo “zjebejo” iskalnike. Strategije ni.

Trenutno sta aktualni dve blogerski akciji.

SiMobil se je “izprsil” in izbranim blogerjem podaril mobilni telefon BlackBerry Curve 8310. Žurnal pa ponuja štipendijo za podiplomski študij odnosov z javnostmi, če posameznik napiše dober “blog” (ne vem, kaj s tem mislijo, oni najbrž tudi ne).

Vprašanja za organizatorje:

Za SiMobil:

– Zakaj ste ponovno izbirali tako ozko? Kje so ostale blogerske skupnosti oziroma portali?

– Kakšne reference ima oseba, ki vam je priporočila izbrane blogerje?

– Ali veste, da so skoraj vsi izbrani blogerji med seboj poslovno oziroma družbeno povezani?

Za Žurnal:

– Ali veste, kaj je blog in kaj blog zapis?

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan