Blogi in oglaševanje: Kako to dela Barcaffe…

10.10.2008Osebno
 • Opis:

Vsi smo vsaj enkrat pisali o kavi oziroma dogodkih, ki so povezani s to pijačo. Barcaffe je te zapise poiskal in jih vključil v oglas za svoje nove izdelke, v zahvalo za citat pa blogerjem omogočil povezavo do njihovega bloga.

 • Finta:

V celem oglasu se ena povezava do spletnega mesta barcaffe pojavi na štiri predvajane povezave do različnih slovenskih blogov.

 • Primer oglasa:

Barcaffe

 • Samorazkritje:

Domen Savič je zaposlen v spletnem oddelku oglaševalske agencije, ki je izpeljala ta projekt.

 

7 komentarjev na “Blogi in oglaševanje: Kako to dela Barcaffe…

 1. Maja

  Še boljša finta bi bila, če Barcaffe omembe sploh ne bi bilo v tem oglasu temveč bi imeli oglase na blogih s katerih so citati (in kamor vodi link).

   
 2. Domen

  To bi potem zahtevalo koordinacijo z blogerji, se mi zdi, da je izvedba najboljši kompromis med avtomatizmi in prevelikim dogovarjanjem z vsakim blogerjem posebej.

   
 3. ervinator

  V enem svojih prejšnjih zapisov si v podobni temi prostovoljno sodelujoče pisce označil za “kurbe za eno noč”. Akcija Droge Kolinske pa je pisce uporabila kar neprostovoljno, torej jih je posilila. In to čeprav v svojih zapisih sploh niso omenjali barcaffeja, ampak kavo na splošno. Kako bi v skladu s tvojo logiko imenovali tiste žrtve posilstva, ki po dejanju storilcu ne ugovarjajo?

   
 4. had

  sam sem ocitno spammer, ker moji komentarji ne gredo skozi..

  podobno kot ervinator, te sprasujem, ce je kateri od blogerjev dovolil, da se njihovi zapisi uporabljajo za komercialne namene – oglas je komercialen namen.. oz. drugace.. ali ste vse blogerje, ki so “sodelovali” povprasali po dovoljenju, oz. preverili pod kaksnimi licencami objavljajo?

  in napis – zato smo pri barcaffeju prisluhnili blogerjem???
  v bistvu ste jih izkoristili, mar ne?

  v zahvalo za citat pa blogerjem omogočil povezavo do njihovega bloga..

  in blogerji smo kurbe, ki dajemo zastonj, kajne?

   
 5. Bufo

  Domen tudi mene zelo zanimajo odgovori na vprašanja, ki sta ti jih zastavila ervinator in had.

  Moteč se mi zdi tudi odnos do koordiniranja z blogerji, če se jih akcija zadeva se mi zdi ključnega pomena ravno angažiranje za koordinacijo in vzdrževanje stikov z njimi.

  Se ti ne zdi, da s tako narejeno akcijo sam ustvarjaš “kurbe” iz blogerjev?

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.