ZDA: Spletna registracija je zadnji vlak za volilne zamudnike

Vedno več ameriških političnih organizacij podpira spletno registracijo za oddajo glasu na novembrskih predsedniških volitvah, kjer se bosta pomerila John McCain in Barack Obama. Slednji je nagovoril tudi mlajše volilce in jih opozoril, naj svojo volilno pravico letos pozimi vsekakor izkoristijo.

Velika Britanija: Splet je papir premagal na lokalni ravni

V britanskemu Redbridgu so letos poleti tri mesece izvajali debato o krajevnem proračunu, županov urad pa je krajane spraševal tudi o predlogih porabe denarja v prihodnosti. Sodelovala sta dva odstotka vseh prebivalcev kraja (5,100 ljudi), preko spleta pa je svoj predlog oddalo kar osemdeset odstotkov (3,200 ljudi) vseh sodelujočih.

ZDA: predsedniška soočenja tudi na Hulu.com

Lani se je v okviru ameriških predsedniških volilnih kampanj veliko govorilo o »mešanju« posnetkov predsedniških debat, letos pa je hit spletni prenos v živo. Spletno središče za različne video vsebine Hulu si je priskrbelo pravice za spletni prenos v živo preostalih dveh predsedniških soočenj.

Milijon računalnikov za male Venezuelce

Pristojni v Venezueli so za potrebe šolarjev naročili milijon poceni prenosnih računalnikov, ki temeljijo na Intelovem prenosniku Classmate, namenjenem otrokom. Nabavili jih bodo v sklopu več kot dve milijardi evrov vrednega dvostranskega trgovinskega sporazuma s Portugalsko, kjer po Intelovi licenci izdelujejo modro-bele prenosnike, imenovane Magalhaes (po Ferdinandu Magellanu, slovitem portugalskem morjeplovcu).

Je cenzura spleta prisotna tudi v Kazakstanu?

Kazakstanski uporabniki interneta so se v petek pritoževali, da so žrtve cenzure, saj niso mogli dostopati do popularnega blogovskega servisa Livejournal, ponudniki povezav do spleta, ki so v lasti države, pa so to že zanikali.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan