Kaj ti bo pametni telefon, če gor nimaš vsaj milijon aplikacij, ki namesto tebe opravljajo čuda enih stvari? Na svojo novo Nokia E71 sem zaenkrat naložil naslednje programe:

Opero sem stestiral že na SE in obnesla se je veliko bolje kot native mobilni brskalnik. Hitrejša, z večimi možnostmi in nastavitvami ter zelo dobrim vmesnikom.

Združuje več programov za klepetanje, kar je ob prisotnosti Wi-Fi povezave preko telefona dobra rešitev, saj se znebimo odpiranja in zaganjana večih programov (gtalk, msn, skype…), poleg tega pa podpira brezplačne VOIP klice med fringovci.

Mobilna pisarna združuje orodje za pisanje, tabeliranje in powerpointiranje. Enkrat bom poskusil spisati dokument oziroma urediti tabelo ali skreirati prezentacijo. Da vidimo, kako se to obnese v praksi.

Need I say more?

Preizkusim in javim. Glede na vgrajen GPS je to zelo uporabno. Sploh zame, ki se rad izgubljam.

Program, ki skrbi za sinhronizacijo Google Calendarja in telefona. Outlooka ne prenesem, Google Calendar ima vse. Bonus – nastaviš lahko čas, ko naj se telefon sinhronizira, kar pomeni, da za sinhronizacijo ne trošiš GPRS povezave, ampak vse narediš preko Wi-Fi povezave.

Kaj pa uporabljate vi?