Nokia E71 – Applications

18.10.2008Osebno

Kaj ti bo pametni telefon, če gor nimaš vsaj milijon aplikacij, ki namesto tebe opravljajo čuda enih stvari? Na svojo novo Nokia E71 sem zaenkrat naložil naslednje programe:

Opero sem stestiral že na SE in obnesla se je veliko bolje kot native mobilni brskalnik. Hitrejša, z večimi možnostmi in nastavitvami ter zelo dobrim vmesnikom.

Združuje več programov za klepetanje, kar je ob prisotnosti Wi-Fi povezave preko telefona dobra rešitev, saj se znebimo odpiranja in zaganjana večih programov (gtalk, msn, skype…), poleg tega pa podpira brezplačne VOIP klice med fringovci.

Mobilna pisarna združuje orodje za pisanje, tabeliranje in powerpointiranje. Enkrat bom poskusil spisati dokument oziroma urediti tabelo ali skreirati prezentacijo. Da vidimo, kako se to obnese v praksi.

Need I say more?

Preizkusim in javim. Glede na vgrajen GPS je to zelo uporabno. Sploh zame, ki se rad izgubljam.

Program, ki skrbi za sinhronizacijo Google Calendarja in telefona. Outlooka ne prenesem, Google Calendar ima vse. Bonus – nastaviš lahko čas, ko naj se telefon sinhronizira, kar pomeni, da za sinhronizacijo ne trošiš GPRS povezave, ampak vse narediš preko Wi-Fi povezave.

Kaj pa uporabljate vi?

 

2 komentarjev na “Nokia E71 – Applications

  1. Domen

    Trenutno imam nastavljeno samo sinhronizacijo nokie s koledarjem, kjer imam zapisane dogodke, ki se jih moram/želim udeležiti.

    Nokia ima svoj program, tako za koledarje kot tudi za to-do liste, ki jo lahko upravljaš preko programa Nokia PC Suite (backup, export in podobno).

    Mene je najbolj motilo dejstvo, da bi se moral vsakič, ko bi hotel vnesti nov dogodek, zlogirati na Google Calendar in zadevo stipkati oziroma zaganjati Nokia PC Suite. Sedaj to lahko storim direktno iz namizja, telefon pa potem vse skupaj pobere vsako jutro preko wi-fi omrežja.

     

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.