Nokia E71 ima vgrajen lasten GPS sprejemnik oddajnik. V paketu dobite tudi naložene Nokia Maps in devetdesetdnevno naročnino na glasovno navigacijo po slovenskih cestah. GPS sprejemnik sem preizkusil v avtomobilu, peš in v kombinaciji s Flickrom. V vseh treh primerih se je zadeva izkazala za zelo uporabno, hkrati pa je baterija telefona dovolj vzdržljiva, da je GPS ne izcuza takoj. Na daljše ture GPS še nisem jemal, enkrat preizkusim tudi to možnost.

Kar se tiče sinhronizacije s sateliti, jo Nokia opravi v manj kot tridesetih sekundah po zagonu, malo dlje porabi za korekturo oziroma do metra natančno lociranje. Zelo uporabna stvar.

  • Na cesti

Zadeva deluje. Za test sem jo uporabil na preizkušeni trasi, od Bežigrada do doma, po moje bi prišel tudi, če ne bi vedel, kam grem. Glasovna navigacija in izrisovanje zemljevida na celem zaslonu sta zelo praktična. Ko se vam izteče devetdesetdnevna naročnina, vam še vedno preostane načrtovanje poti po zemljevidu oziroma izrisovanje trenutne lokacije. Glas pa izgine.

  • Peš

Podobno kot v avtu, mogoče celo bolj natančno. Nimam pripomb, navdušen sem nad praktičnostjo rešitve, ki mi, večnemu zgubljencu, vedno pride prav.

  • Flickr

Prednost GPS na Nokia E71 je tudi v aplikaciji, ki vam v vsako posneto fotografijo zapiše geo-koordinate, kjer ste fotografijo posneli. Zapis geolokacije nato prepozna Flickr, ki vam tako pripravi priročno mapo, na kateri je označena lokacija posnetka, izrisane pa so tudi fotografije, ki so jih na isti lokaciji posneli drugi uporabniki. Tre chic!

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan