Cestni fenomen sem že večkrat opazil, pa nikoli dokumentiral. Kot je razvidno iz fotografije, posnete na hitro in v temi, avtomobil stoji na prehodu za pešce in čaka na zeleno luč. Avtomobil se je tam ustavil normalno, se pravi, da ne gre za lovljenje zelene oziroma za višjo silo. Človek zavestno zavira zadnji trenutek, tako da prva kolesa stojijo na prehodu za pešce.

Pravilnik cestno-prometnih predpisov pravi: “Neprekinjena široka prečna črta (V-9) označuje mesto, na katerem mora voznik v naslednjih primerih ustaviti vozilo: pred prehodom za pešce, kjer je promet urejen s semaforjem, na katerem gori rdeča oziroma rumena luč. (vir)”

Torej je ta oseba že v prekršku, saj je pri rdeči luči zapeljala čez črto. Zdaj pa jaz vas vprašam: “Zakaj gospodje niso taki frajerji, da bi peljali čez celo križišče? Očitno sem jim mudi, z malo vijuganja pa bi brez težav izsilili še avtomobile, ki imajo zeleno luč. Če jim je to uspelo s pešci in kolesarji, why the hell not?”

OK, boste rekli – Gospodom se mudi, zato so se postavili v pole position. Ahem, bom rekel jaz. Sam sem ustavil pred črto, normalno speljal ob zeleni luči in bil hitrejši. Go figure.