Zelo nalezljiva in otroško preprosta igra. Spominja na zlate čase serije The Incredible Machine, kjer je moral uporabnik na začetku nepovezane matice in vijake sestaviti v delujočo napravo, s katero je dosegel nek cilj oziroma, še bolje, na Lemmings, igro vaše in naše mladosti.

Ker je v enaindvajsetem stoletju biologija veliko bolj popularna kot fizika, se v igri World of Goo uporabnik sreča z biološkim ekvivalentom matic in vijakov – živih kroglic, ki imajo vsaka svojo funkcijo in smisel življenja.

Ene se odbijajo, druge lepijo, tretje gorijo, četrte kričijo (no, kričijo vse), vi pa jih morate splesti v mrežo, ki bo zdržala pot od začetka do konca. Do konca igre boste morali kroglice premetati čez petih različnih svetov oziroma oseminštrideset sob.

Vse skupaj je prepleteno z zgodbo, v kateri bolj podrobno spoznamo svet “kroglic”, konča pa se zelo odprto, kar nakazuje možnost nadaljevanja.

Še zanimivost: Igra ne pozna registracije oziroma licenc, tako da lahko kupite enkrat, “uporabite” pa večkrat. Prav zaradi tega dejstva so avtorji igre že izračunali, da je od vseh igralcev samo deset odstotkov plačalo igro, ostali pa so jo dobili po prijateljski poti.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan