Netko: O nagradah se ne poroča…

03.12.2008Javno

…(če nas ni zraven in nismo prvi, seveda)

Tako nekako bi lahko povzel poročanje o nagradi Netko, ki jo že deset let podeljuje Gospodarska zbornica Slovenij v sodelovanju z ministrstvom za visoko šolstvo in tehnologijo.

V kategoriji medijski portali so med finaliste prišli Dnevnik.si, Siol.net in vreme.zurnal24.si, ki je na koncu osvojil tudi prvo nagrado. V obrazložitvi je komisija zapisala, da so snovalci vmesnika znali odlično urediti informacije o vremenu.

Če danes preletimo poročanje medijskih hiš o tem dogodku, lahko samo pri Žurnalu zasledimo prispevek o prejemu prve nagrade. Delo, Dnevnik, Siol, 24 ur, Večer so tiho.

Lansko leto so med finaliste od medijskih hiš prišli Dnevnik, Žurnal, MMC RTV SLO in Blogorola. Zmagal je Dnevnik, ki je poleg srebrnega MMC RTV SLO edini objavil novico o tem dogodku, ostali so bili tiho.

Leta 2006 nagrade za medijske portale ni bilo.

 

4 komentarjev na “Netko: O nagradah se ne poroča…

 1. ana

  Nekaj podobnega sem zasledila pri pisanju o rezultatih Nacionalne raziskave branosti (NRB). O tej temi se je ob koncu zadnjega polletja merjenja zelo razpisal Žurnal, ki se je po dosegu uvrstil na drugo mesto med dnevniki.

   
 2. megafotr

  ne samo, da ne poročajo – če te ni zraven, se tudi podelitve ne udeležiš.

  jaz sem jo bojkotiral. predlagam, da naslednje leto naredijo pravilo, da lahko nagrado dobi le sajt, ki ima avtorja v žiriji. sicer bistvene razlike ne bo, le uradno bodo vse skupaj naredili.

  me pa žalosti, da nagrade ni prejel tisti lep, dejmo-uporabit-vse-fonte-ki-jih-mamo-na-računalniku zdravstveni portal.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.