Hrvaška in Facebook: “Iz tega smo se vsi veliko naučili!”

O Facebooku in nedavnih protestih proti Sanaderju smo se pogovarjali z enim najbolj branih hrvaških blogerjev, Markom Rakarjem, ki nam je pojasnil, da je bil Facebook odličen aktivator že tako razočaranega ljudstva in da so se iz protestov in spletne organizacije vsi veliko naučili, za Sanaderja pa je bila to še ena demonstracija njegove populistične politike.

Hamburg: Spletna vaja v urejanju mestnega proračuna

Sodelovanje ljudi pri oblikovanju lokalnih proračunov se je sicer res začelo v Braziliji, vseeno pa praksa postaja vse bolj priljubljena tudi na stari celini. Meščani nemškega Hamburga so lahko sodelovali v spletnem eksperimentu in na lastni koži preizkusili lepote in tegobe urejanja proračuna. Končna ugotovitev? “Politikom res ni lahko,” pravijo sodelujoči.

Nemčija: Policija bo lahko zločince lovila s trojanskimi konji

Evropska komisija je odobrila nastanek novega oddelka za boj proti spletnemu kriminalu, med drugim pa mu dovolila metode nadzora in lovljenja spletnih kriminalcev, ki se kritikom zdijo hudo sporne. Med drugim se predvsem nemške oblasti ogrevajo za namerno okužbo računalnikov s trojanskimi konji, ki bi jih imeli pod nadzorom policisti.

BBC bo igral “velikega brata” nad poslanci britanskega in evropskega parlamenta

Britanski medijski velikan BBC bo za javnost odprl platformo Democracy Live, preko katere bodo lahko uporabniki spremljali britanske poslance in poslance evropskega parlamenta. Hkrati bodo uporabnikom omogočili, da bodo vse podatke lahko enostavno objavljali na svojih spletnih mestih in blogih.

Kanada: Opozicija in koalicija v sporu tudi na spletu

V povolilnem obdobju v Kanadi so se tudi na spletu pojavili znaki nesoglasja podpornikov konzervativne stranke, ki ne odobravajo koalicije med liberalnimi in konzervativnimi kandidati. Koalicijska trojka bi lahko začela vladati danes, če bo vlada dovolila glasovanje o zaupnici.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan