Estonija: Volilni glas bo leta 2011 mogoče oddati z mobilnim telefonom

Estonski parlament je sprejel zakon, s katerim bodo na parlamentarnih volitvah leta 2011 uvedli možnost glasovanja prek mobilnih telefonov. To bo nadgradnja spletne oddaje glasu, ki so jo poslanci omogočili lansko leto in ki jo je po ocenah ministrstva za javno upravo uporabilo manj kot pet odstotkov volilnega telesa.

Ljubljana: Pobude meščanov lahko oddate tudi prek spleta

Spletni portal ljubljana.si je od danes bogatejši za nov sklop, imenovan Pobude meščanov. Če boste mestni upravi ali javnim podjetjem želeli sporočiti pobudo, pritožbo, pohvalo ali kaj drugega, boste lahko preko spletne strani do hišne številke natančno določili lokacijo, na katero se vaša pobuda nanaša, nato pa izbrali enega od mnogih vsebinskih področij vaše pobude, ter jo opisali.

EU za varnejši splet: Štiri leta, 55 milijonov evrov

Evropska unija bo imela od 1. januarja 2009 nov program za varnejši internet. Novi program za varnejši internet, ki zajema obdobje 2009–2013, je 28. februarja 2008 predlagala Evropska komisija, da bi zaščitila otroke v vse zapletenejšem spletnem svetu in jim omogočila, da lahko varno uporabljajo spletne storitve, kot so družbeno spletno povezovanje, spletnikovanje in takojšnje sporočanje.

Obama: S spletom dobil pol milijarde ameriških dolarjev

Novoizvoljeni predsednik ZDA, Barack Obama, je v svoji predvolilni kampanji preko spleta dobil pol milijarde ameriških dolarjev, v povprečju pa je spletni uporabnik za Obamo daroval po osemdeset ameriških dolarjev. Statistično gledano je Obamo preko spleta finančno podpiralo tri milijone ljudi.

Indija: 60 milijonov mobilnih uporabnikov, dvakrat toliko sporočil

V Indiji se pred parlamentarnimi volitvami uporabniki soočajo z nenavadno “težavo”. Politični predstavniki so namreč začeli izkoriščati moderne komunikacijske kanale, med katere sodi tudi pošiljanje kratkih sporočil. Politiki pa kot vedno tudi pri tem dejanju pretiravajo.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan