NLB je užaljena šestnajstletnica

16.12.2008Osebno

Včeraj sem se pred predavanjem v Kopru odpravil na NLB in zaključil sago s to banko. Saj veste – prerezati kartice, zapreti račune in prekiniti s to nesposobno banko. Ko sem čakal pred vrati banke, ki se odpre ob devetih (moja nova banka se odpre ob osmih – torej uro prej), sem razmišljal, kako bodo odreagirali. Niso me razočarali.

“Zakaj zapuščate našo banko?” me je najprej vprašala uslužbenka, ki je delala za pultom. “Našel sem bolj ustrezno rešitev,” sem bil diplomatski. Ne vidim razloga v razlaganju, ker me do sedaj itak niso nikoli upoštevali. Po nekaj minutah podpisovanja obrazcev za odpoved klika, kartic, računa…se nama je pridružil še en gospod. Najverjetneje vodja poslovalnice.

“Zakaj greste stran?” vpraša in spet sem diplomatski. “No, mislim, da to ni noben razlog,” mi odvrne. Naštejem bolj konkretne razloge – težave s Sigmo, težave pri komunikaciji, težave z elektronskim bančništvom. “To imamo vse dobro urejeno,” pravi gospod. Lahko njemu. “Kam pa greste?” me še vpraša in odgovorim. Potegne sapo med zobmi in mi reče: “Vso srečo. Potrebovali jo boste.” Sapo sem potegnil tudi jaz, mirno vstal in odšel brez pozdrava. Imel sem prav. Res so cepci.

 

8 komentarjev na “NLB je užaljena šestnajstletnica

 1. Domen

  Jaz si vsakič rečem, da jim bom jebal vse po spisku, ampak potem jih vidiš in si rečeš – saj ne bo nič pomagalo, samo še kak siv las bom fasal.

   
 2. dr. Onyx

  Ko sem jaz prenakazal denar na okencu NLB na drugo banko me najprej delavka nekaj sekund nepremično opazuje, češ, če sploh mislim resno, potem pa me opozori, da ta transakcija ni zastonj (ker gre denar na drugo banko) ampak da me bo stala 1€ in še nekaj. Prav, ji rečem, naj stane kolikor hoče. Potem sem pa študiral…hudiča…če bi jaz ta denar dvignil v gotovini in gotovino položil na drugi banki je to zastonj, tako pa, ko računalniki naredijo samo select insert delete SQL stavek iz enega računa na drugega, to pa zaračunajo. Pa dajmo enkrat vsi samo še gotovino prenašati naokrog, pa bomo videli, če bo potem bolje. Res so cepci in jim žal ni pomoči.

   
  1. Domen

   Dobro, to je ekvivalent tega, da moraš na tujem bankomatu pri NLB plačevati uporabnino or smth. Ampak to, da se ne znajo zmenit, ni njen največji problem. Oni imajo po mojem mnenju najhujše probleme z odnosom in s kadrom, ki ni ravno “up-to-date”. In to jih jebe.

    
 3. Tuco

  Ojej, NLB. Moje sožalje vsem, ki še vztrajajo pri njih. Svoje čase bi se vanje zaletel z boeingom in potem še zminiral ostanke na TR3, a sem v resnici vesel, da obstajajo — se vsi kurčevi penzionisti vsaj zbirajo tam, na enem kupu, namesto da bi srali pri drugih, solidnih, zanesljivih in prijaznih bankah. Kamor se je dobro čimprej spraviti, kdor tega še ni storil. Jaz sem samo s prenosom računa in kredita na Hypo (resda sem sklenil še naložbeno življenjsko zavarovanje, a je to kvečjemu pridobitev) z mesečne anuitete kredita 500 Eur šel na 400 Eur (pri čemer so vsi pogoji, višina in ročnost ostali enaki), plačevanje s kartico je mogoče brez provizije povsod, kjer je plačilna valuta evro, dvigovanje gotovine z bankomatov prav tako brez provizije, internetno plačevanje in druge spletne storitve so fenomenalne in brez vseh provizij (v bistvu ti sploh ni treba več hoditi osebno na banko), glede osebnega ali poslovnega računa in poslovanja pa se je mogoče dogovoriti čisto vse – osebno z vodjo poslovalnice, presenetljivo normalnim, prijaznim možakarjem.

  Da bi ostal pri NLB? Zakaj že? Ker “vem zakaj”? Ha, ha, ha.

   
 4. Nathan

  NLB se obnaša tako kot vsak monopolist…mi smo največji mi smo najboljši. Ampak na žalost ni vedno tako.
  “prijaznost”, ki jo dobiš na šaltarju je primerljiva s prodajalci kostanja.
  NLB Klik ne funkcionira tako kot treba in je za vsakdanjega uporabnika ne uporaben.
  Zato sem že nekaj časa nazaj prešaltal na SKB.

   
  1. Domen

   Ja, se mi zdi, da še vedno igrajo na karto, da so naši starši nas navlekli na to banko, ker je bila takrat edina, sedaj pa se pa nobenemu sploh ne da razmišljati o tem, da bi kaj premikal oziroma spreminjal. Ampak je hecno, cela zadeva traja pol ure, ker ti lahko novo banko pooblastiš, da se ona jebe z nesposobneži na NLB in prenese sredstva, prekliče račune in vse ostalo. Zakaj tega nisem naredil sam? Ker sem banko menjal v dveh korakih, najprej račun na novi, potem sem pa čakal, da se mi sprosti varčevanje na NLB.

    
 5. dr. Onyx

  Verjetno so odnos do strank prilagodili situaciji na trgu in očitno jim na tem področju ni bilo potrebno kaj posebej migati, ker je bilo komitentov (fizične osebe) dovolj. Ljudje smo pa tudi po naravi takšni, da banko zelo neradi menjamo. Ampak stvari se mi zdi da se hitro spreminjajo, vprašanje je le, če se bo NLB dovolj hitro zavedala, da komitenti niso naravna danost, sploh pa ne pri taki konkurenci, kot že vlada pri nas na bančnem trgu.

   

Vpišite komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.