Facebook: Pol milijona Hrvatov in slabih dvesto tisoč Slovencev

Da je Facebook vedno bolj priljubljen, nam ni treba posebej poudarjati. Zanimivi pa so podatki o slovenskih uporabnikih Facebooka in primerjava z našimi sosedi Hrvati, ki so se nedavno preko Facebooka že politično organizirali. Vseeno se Slovenci lahko pohvalimo s višjo rastjo novih uporabnikov kot naši južni sosedi.

Najdi.si: Slovenskim politikom največjo uslugo dela Wikipedia

Slovenski največji iskalnik Najdi.si je tudi letos objavil lestvico desetih najbolj iskanih slovenskih politikov v letu 2008. Seznam je zelo pod vplivom lanskoletnih parlamentarnih volitev, na prvem mestu pa je predsednica stranke Liberalna demokracija Slovenija in ministrica za notranje zadeve, Katarina Kresal.

Velika Britanija: Vsa e-pošta za eno leto v hrambo

Vsa britanska podjetja, ki Otočanom ponujajo internetne strežnike (tako imenovane ISP-je), bodo morala od 15. marca letos, kot je sporočilo notranje ministrstvo, za eno leto shraniti vsako v Britaniji poslano elektronsko sporočilo (e-mail). Britansko notranje ministrstvo trdi, da je to nujno ter da tako narekuje preiskovanje kriminala in terorizma. Kritiki pa pravijo, da gre za potrato denarja in ogrožanje državljanskih svoboščin.

Vietnam in Kitajska zopet čistita splet

Kitajske oblasti so pričele z novo akcijo za odstranitev škodljivih, vulgarnih in pornografskih vsebin na internetu, medtem ko so vietnamske oblasti prepovedalo “prevratne in izdajalske” spletne zapise, ki razkrivajo državne ali gospodarske skrivnosti. Kritiki že opozarjajo, da gre za prikrito cenzuro in da skušajo s tem ukrepom oblasti obvladati politične disidente, ki vladi nasprotujejo na spletu.

ZDA: Od Obame se na področju spleta pričakuje veliko

Ameriški raziskovalni inštitut PEW je v svoji raziskavi javnega mnenja ugotovil, da Američani od naslednjega ameriškega predsednika Baracka Obame na področju spletne prisotnosti pričakujejo zelo veliko. Dobra tretjina vseh anketiranih pa je pojasnila, da se je o predsedniškem kandidatu in menjavi predsednika izobrazila tudi prek spleta.

E-demokracija.si: Novosti v letu 2009

Ekipa E-demokracija.si z zadovoljstvom stopa v novo sezono in predstavlja nekaj novosti, s katerimi bomo obogatili naš neodvisni in brezproračunski informativni portal. Upamo, da vas bodo novosti navdušile in da jih boste sprejeli za svoje.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan