Ste gledali film Yamakasi? Oziroma poznate parkour? No, očitno so se pri Electronic Arts naveličali vonja zažganih gum in bencina ter uporabili drugačen prijem.

Zgodba je pavšalna, ponuja pa ravno toliko, da se vam ljubi tekati po mestu, skakati s stavbe na stavbo in delati vragolije. V igri prevzamete vlogo “tekača”, kurirja med zločestnimi korporacijami, ki prenaša “robo”. Vendar ste vi poleg torbe s podatki obremenjeni še s preteklostjo, kjer so umorili politika, umor pa podtaknili vaši sestri.

Kar dela igro dokaj kul, je prva dimenzija.


mirror’s edge from 0PE390 on Vimeo.

Skakanje po vrhovih zgradb velemesta, “do not try this at home” akrobacije in izmikanje roki oblasti bi bilo v tretji dimenziji precej dolgočasno, tukaj pa vse to počnete v prvi osebi. Kar me je v določenih primerih spomnilo na film Strange Days (I hate the zap when they die, it brings down your whole day), oziroma na že prej omenjeno serijo Need for Speed.

V igri je tudi večji poudarek na sami gimnastiki kot na mikastenju, kar štejem igri v dodaten plus. Ne zaradi realizma, ampak zaradi prežvečenosti samega koncepta.

Splošno zelo dober vtis pa kazi ena stvari, ki igro še bolj povezuje s franšizo Need for Speed. Deli lokacij se ponavljajo skozi celotno igro in dajejo vtis že videnega. Še dobro, da je igra tako hitra, da tega skorajda ne opazite.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan