Da zna Christian Bale ponoret, ni nobenega dvoma. Ste videli ta prizor iz filma Dark knight?

In če je bila zgornja zadeva zaigrana, je jasno, da zna Bale odkleti prizor tudi, ko scenarija ni. Spodnji posnetek je nastal med snemanjem filma Terminator Salvation, kjer je tehnik pomotoma zakorakal na sceno prizora, ki ga je snemal Bale.

Mediji imajo s preklinjanjem velike težave. Po eni strani gre za novico. Znana oseba, izpad v javnosti, posnetek vsega skupaj – zlata jama. Po drugi strani gre za moralno paniko – preklinjanje v medijih ni dovoljeno. Kaj storiti?

Da so mediji v debelem črevu oziroma riti, je jasno vsem. Cenzura preklinjanja je bila v medijih smiselna do takrat, ko preklinjanje samo ni bila novica. Ko je šlo za nepotrebno distrakcijo. Ko je enkrat preklinjanje samo novica, cenzura nima smisla.

Mediji ne vedo, kaj naj storijo. Piskanje je sicer postalo sinonim za preklinjanje, hkrati pa ne gre za zakrivanje, temveč za poudarjanje – pisk sam velikokrat pride prepozno, ko nekdo že začne izgovarjati besedo, človeški možgani pa delujejo hitreje od sluha – f**k hitro postane FUCK!!!!, čeprav vmesnih glasov tehnično ne slišimo.

BBC se je javno opravičil, ker naj bi v eter spustil preklinjanje, ki ga ni zamaskiral. Šlo je za “tehnično napako”, pravijo.

Presenters Charlie Stayt and Susanna Reid gasped as the unbleeped clip of the Batman star’s tirade went out. A clearly stunned Reid said: “An enormous apology, that was definitely supposed to be edited.”

Draga Susanna, zakojikurac bi ti to rezala in prikrivala? V čem je potem poanta?

Tudi mi imamo svojega Kristjana. Gre seveda za popizditis člana skupine Langa, ki je po izboru za Evrovizijo izgubil živce.

Pri nas se ni noben opravičil.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan