No, po skovikanju slovenskih blogerjev, ki so navdušeni nad najnovejšo verzijo voajerizma v obliki Google Latitude, sem tudi sam preizkusil to čudo od mobilne navigacije.

Naložite ga, aktivirate in…Google Mobile Maps wants to go online. Jasno, zadeva mora od nekje potegniti vse zemljevide, saj za razliko od Nokia Maps ne obstaja “offline” različica. Dobro, naj se poveže, še dobro da sem doma in imam nastavljeno wi-fi povezavo z Nokia E71.

Medtem ko s spleta vleče mape, se sproži iskanje GPS satelitov. V hiši ne najde ničesar, na balkonu jih najde šest. Hitreje kot Nokia Maps. Vsaj po mojem opažanju. Dobro, sedaj vem, da sem doma. Gremo naprej…

Google Mobile Maps ponuja prikazovanje poti. Vnesemo začetno in končno lokacijo, preklopimo med hojo in vožnjo in zadeva se izriše na zemljevidu, poleg tega pa Google Maps ponudi pisna navodila v stilu …čez tristo metrov levo, čez most in desno… Zelo uporabno, bolj kot Nokia Maps, ki sicer poznajo zvočno navigacijo, vendar ne ponuja pisnih navodil.

Hkrati lahko preklapljate med satelitsko sliko in klasičnim zemljevidom, podobno kot pri Google Maps za osebni računalnik. Celotni Google Mobile Maps izgledajo tako kot “klasična” različica, z zelo preglednim zemljevidom in zelo lepo izrisanimi trasami. Lepše kot Nokia Maps.

Slabe strani so odvisnost od GPRS/UMTS povezave in malo slabša prepoznavnost krajev oziroma izračunavanja razdalj[1. predvsem je zoprno v primeru, če iščete lokacije, za katere si še niste naložili mape]. Vseeno ga bom zaenkrat obdržal na telefonu. Zaenkrat bo kar v redu.

Podpri nas!


Danes je nov dan

Če so ti vsebine tega bloga všeč, ga podpri prek donatorske platforme Nov dan